Maailmankonferenssiin

VIELÄ EHDIT ISME-KONFERENSSIIN!

Nyt on aika toimia pikaisesti, ellei ensi kesän matkasuunnitelmissa ole jo merkintänä ISME:n (International Society for Music Education) joka toinen vuosi järjestettävä maailmankonferenssi! Lisäkohteeksi kannattaa ottaa jokin maailmankonferenssia edeltävällä viikolla järjestettävistä ISME:n seitsemän komission pre-conference –seminaareista.

Nyt on vielä aikaa tehdä paperi! Konferenssiesitysten ja pre-conference -seminaariesitysten ilmoittautumiseen on annettu jatkoaikaa ja uusi deadline on 15.12.2017! Lisätietoa ja submission tapahtuu täällä: https://www.isme2018.org

Vuoden 2018 ISME-konferenssi järjestetään Bakussa Azerbaijanissa 15.-20.7.2018 teemalla Life’s Journey Through Music. Konferenssi kokoaa musiikkikasvattajat eri puolilta maailmaa yhteen tapaamaan kollegoita, verkostoitumaan ja kuulemaan uusinta uutta musiikkikasvatuksen tutkimuksesta, käytänteistä, visioista ja haasteista.

Konferenssin keskeinen tapahtumapaikka on Hotel Hilton Baku, mikä on mainio konferenssihotelli. Lisäksi (tarvittaessa) tiloja on käytössä kävelyetäisyyden päässä olevassa Musiikkiakatemiassa sekä vähän kauempana olevassa konservatoriossa. Avajaiset ja loppukonsertti toteutuvat Heydar Aliyev Palacen konserttisalissa.

Musiikkikasvatuksen lisäksi Baku on kaupunkina kiehtova yhdistelmä itää ja länttä sekä modernia ja vanhaa. Neljän miljoonan asukkaan kaupungiksi Baku on valtavan siisti, roskia ei näy juuri missään, eikä katukuvassa myöskään näy juopuneita, kodittomia, narkomaaneja tai kerjäläisiä, joihin pääosin kaikissa muissa isoissa kaupungeissa törmää. Ruoka on hyvää, joskin usein aika lihapitoista. Maan ja alueen musiikkikulttuuri on rikas ja mielenkiintoinen suomalaisen kantelekorville.

Ennen maailmakonferenssia järjestettävät komissioiden pre-conference seminaarit mahdollistavat keskittymisen oman alan asiantuntijoiden kohtaamiseen ja keskusteluihin sekä uusimman tiedon jakamiseen. Komissioseminaareja toteutetaan Tbilisissä, Salzburgissa, Shefa’Amr, Münchenissä, Almatyssa, Dubaissa, Prahassa ja Bakussa. Varmista oman erityisalasi seminaaripaikka täältä https://www.isme.org/news/pre-conference-seminars-lead-33rd-world-conference ja lähde mukaan!

Lähdetään ensi kesän konferenssiin isolla Suomi-delegaatiolla myös toivottamaan kaikki musiikkikasvattajat tervetulleiksi vuoden 2020 ISME-konferenssiin Helsinkiin!

Lisätietoa ISME:n toiminnasta löytyy osoitteesta www.isme.org

Markku Kaikkonen,
Kirjoittaja on Erityspalvelukeskus Resonaarin johtaja ja FiSME:n hallituksen jäsen sekä ISME:n Music in special education Comissionin past president: https://www.isme.org/member/markku-kaikkonen


The 33rd World Conference of the International Society for Music Education in July 2018, in Baku, the capital of Azerbaijan 

Conference theme: Life’s Journey Through Music

Music is an essential part of the human condition. For people of all ages, music plays an important and impactful role in their life experiences. Whether for leisure, livelihood, escape, or survival music helps many of us make sense of who we are and where we are going. Our theme for the 2018 ISME world conference is Life’s Journey Through Music. This theme reflects the lifelong learning, lifespan development and life-changing nature of music in people’s lives around the world. Join us in Baku to explore, interrogate, and perform ideas related to music as an integral component of the world we inhabit today and our hope for the future.