Toiminta

Suomen musiikkikasvatusseura FiSME (Finnish Society for Music Education) ry pyrkii edistämään musiikkikasvatusta sen kaikissa muodoissa ja toimii yhteydenpitäjänä Suomen musiikkikasvatuksen toimijoiden (yhdistyksen jäsenet, alan järjestöt, koulutusyksiköt ja oppilaitokset, tutkimusyksiköt, tiedotusvälineet) kesken. FiSME järjestää joka toinen vuosi Mukaan! päivät, eli valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät. Yhdistys järjestää myös muita koulutustapahtumia ja webinaareja, tiedottaa alan eri tapahtumista, julkaisee kolumneja ja vaikuttaa musiikkikasvatuksen kehittämiseen ottamalla kantaa kulttuuripoliittiseen päätöksentekoon ja antamalla lausuntoja. FiSME on Suomen musiikkineuvoston (FMC) jäsen.

 

FiSME pitää yhteyttä musiikkikasvatustahoihin myös kansainvälisesti. FiSME on toiminut vuodesta 1992 International Society for Music Educationin (ISME) Suomen kansallisena edustajana (INA-member). FiSMEllä on laaja edustus ISME:n komissioissa ja hyvät yhteydet ISME:n luottamuselimiin ja ISME:n maailmankonferenssien ja -seminaarien järjestäjiin. Voit lukea lisää ISME:stä täältä. 

 

FiSME on perustettu vuonna 1990. Yhdistys on hyväksytty yhdistysrekisteriin 25.3.1992 ja sen Y-tunnus on 0960669-0. Yhdistyksen vuosikokous pidetään huhtikuun loppuun mennessä, ja siinä valitaan yhdistykselle musiikkikasvatuksen eri alueita edustavat luottamushenkilöt ja hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. 

Yhdistyksen säännöt.