rating rating svg icon facebook facebook svg icon googleplus googleplus svg icon instagram instagram svg icon mail mail svg icon twitter twitter svg icon feed feed svg icon

OHJELMA_Lauantai

YLEISÖPÄIVÄ lauantai 28.10.2017

Ohjelmaa pienille ja perheille, lapsille ja nuorille, vähän kaikille ja vanhemmillekin!

Tapahtuma on maksuton, tervetuloa!

Mukainfo: Tapahtuman tiedotuspiste on päälämpiössä heti pääsisäänkäynnin luona. Sieltä saa tapahtumatietoja ja jonotetaan ilmaisliput. Päälämpiön narikassa on myös vaunuparkki. Rollaattoriparkki järjestetään tarvittaessa. Ei narikkamaksua.
Näin saavut musiikkitaloon.

PÄÄLÄMPIÖ on soittosirkus! (MUKAINFO)

Päälämpiössä esiintyvät soittoa harrastavat lapset ja siellä pääsee myös kokeilemaan soittimia.
Mukainfo: Tapahtuman tiedotuspiste on päälämpiössä heti pääsisäänkäynnin luona. Sieltä saa tapahtumatietoja ja jonotetaan ilmaisliput. Päälämpiön narikassa on myös vaunuparkki. Rollaattoriparkki järjestetään tarvittaessa. Tervetuloa!

10.00-12.30 Elävä estradi

Helsinkiläisten musiikkiopistojen esityksiä:

10.00 Ohjelma alkaa

HUOMIO: Tämä ei ole valmis esiintymisjärjestys!

Itä-Helsingin kitaraorkesteri, ohjaa Mikko Ikäheimo
Kesto noin 10 minuuttia

Kitaraorkesteri KÄÄK, Keski-Helsingin musiikkiopisto, ohjaa Jukka Särkkö
Tanssiryhmä Dancehearts, Annantalo, ohjaa Sanna Kuusisto
Klaus Badelt: ”He’s a Pirate” elokuvasta Pirates of the Caribbean, sov. Anna-Maija Laiho-Ihekweazu
PHMO:n matalat vasket, ohjaa Mizuho Kojima
Pasuuna: Inka Raittinen, Leo Wähämaa, Laura Hakkarainen, Timo Sorri
Tenoritorvi: Tobias Hovi
Baritonitorvi: Henri Hyttinen
Tuuba: Raul Nyberg
Kesto n. 3 minuuttia
P. Gaubert: Autumn Evening no.2 “Three Water Colors”
PHMO:n Kamarimusiikkiyhtye
Tiia Tikkala, huilu
Maisa Vuorte, sello ja
Katariina Suviniitty, piano.
Kesto: n. 5 minuuttia
12.35 Ohjelma päättyy

12.45 Fanfaari! päälämpiön portailla

Soitinpolun avaa saksofoniyhtye, joka koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista.

Ohjelma: Maurice Ravel: Ma Mère l’Oye (1910), sov. Christophe Bois
Yhtyettä ohjaa Joonatan Rautiola

13.00 Soitinpolku

Tule tutustumaan soittimiin. Montako kieltä on alttoviulussa?  Onko kontrabassossa pitkä jousi? Miltä kuulostavat puupuhalttimet oboe ja fagotti? Kiiltävätkö kaikki vaskisoittimet, joita ovat trumpetti, käyrätorvi pasuuna ja tuuba. Soitinpolku kiertää päälämpiössä.

13.00 Tulevaisuuden soitin: Musahanska!

Musahanska on koukuttava soitin! Smart Hand on käsineen muodossa oleva soitin, jonka ääni syntyy sormia soittamalla. Sillä voi luoda ja hallita monipuolisesti äänimaailmaa. Sitä voidaan hyödyntää musiikinopetuksen tukena, terapeuttisena välineenä ja esimerkiksi tietokonepelien ohjaamisessa. Musahanskan esittelevät Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen tutkijat. Musahanska on osa soitinpolkua, joka kiertää päälämpiössä.

13.15 Fanfaari! päälämpiön portailla

Soitinpolkua juhlistaa käyrätorviyhtye, joka koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista.
Yhtyeen ohjaus Tero Toivonen.

ALALÄMPIÖ on osallistumisen sydän!

Alalämpiö on Musiikki yhdistää! -tapahtuman kaikille avoin keskus, jossa on kuuluu ja näkyy koko päivän ajan. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua täällä tapahtuvaan ohjelmaan.

10.15 Muskarituokio

Koko perheen yhteinen muskarituokio bändin säestyksellä. Muskarissa tutustutaan musiikin maailmaan monipuolisesti soittaen, laulaen, liikkuen ja leikkien lapsen ikä- ja kehitystaso huomioiden. Ohjaajana varhaisiän musiikinopettaja.

11.15 Muskarituokio

Koko perheen yhteinen muskarituokio bändin säestyksellä. Muskarissa tutustutaan musiikin maailmaan monipuolisesti soittaen, laulaen, liikkuen ja leikkien lapsen ikä- ja kehitystaso huomioiden. Ohjaajana varhaisiän musiikinopettaja.

12.00 Vuoden lastenlevy!

Varhaisiän musiikinopettajat valitsee Vuoden lastenlevyn. Kunniamaininta tuo esille laadukasta suomalaista lastenmusiikkia. Valinnassa on painotettu musiikin monipuolisuutta, laadukkaita sovituksia, esityksiä ja tuotantokokonaisuutta. Odotamme jännityksellä: Kuka mahtaa esiintyä?

13.00 Opi suomea laulaen (Learn Finnish by singing)

Tykkäätkö laulamisesta? Haluatko opetella laulamaan suomeksi? Pääset laulamaan ja liikkumaan musiikin mukana yhdessä muiden kanssa. Samalla opit suomen kielen ääntämistä ja uusia sanoja. Tule rohkeasti mukaan, vaikka osaisit vasta vähän suomea!

Do you like singing? Would you like to learn to sing in Finnish? You will get to sing and move with the music together with others. At the same time you will learn to pronounce Finnish language and new words. Come and join even though you don’t know very much of Finnish language yet!

14.00 Näppärit

Suomi-ilmiö Näppärit Musiikkitalossa. Runko-orkestereina toimii Vuosaaren musiikkikoulu ja Nurmijärven musiikkiopisto, Alina Järvelä johtaa. Bongaa, onko joukossa myös Mauno Järvelä.

ORGANO on suuren ilon lähde!

Ihmisääni on parasta,  laulaminen on kaikille.  

09.30 Pikku enkelin muskari

Lauluja ja leikkejä koko perheelle. Vauvamuskari laulujen tekijän Riikka Jäntin johdolla.

10.15 Aikakoneella barokkiin

Urkuri Müller ja paroni von Münckmeyer musiikkiseikkailevat urkusalissa (Timo Kiiskinen, Jukka Holopainen)

11.00 Aikakoneella barokkiin

Urkuri Müller ja paroni von Münckmeyer musiikkiseikkailevat urkusalissa (Timo Kiiskinen, Jukka Holopainen)

12.00 Laulutaito nupullaan

Tule, vaikket olisi ikinä laulanut. Eeva-Liisa Malmgren laulattaa kaiken ikäisiä.

13.00 Soitinpolku, urut

Tämä soitin ei mahdu taskuun – urkujen ihmeelliseen maailmaan johdattelee Timo Kiiskinen.

SONORE on tekijöiden taikaa!

Täällä soi lasten itse tekemiä konsertteja. Lue konserttikuvaus ja valitse mieleinen!

10.00 Professori Ratkisen aikakone

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Professori Ratkisen aikakone – 100 VUOTTA LASTENLAULUJA
Nyt syntyi soppa! Tiedemies Riemu Ratkisen aikakone ratkesi liitoksistaan matkalla lastenmusiikin historiaan, ja varaosiksi tarvitaan vanhoja lauluja kvanttisäiemoottorin täydeltä. Tabletti vai telefooni Afrikassa? Kelpaavatko Asikkalan puiset rattaat aikamatkustusvälineeksi? Vain entisajan lapset voivat auttaa, kun professori suorittaa Ratkaise- van Riemuhypyn takaisin tulevaisuuteen. Esiintyjinä Pessi-kuoro ja Vantaan musiikkiopiston lapsikuoro Minit johtajana Jonna Vehmanen. Lastenmusiikkiorkesteri Kaisa ja Kaalinpäät sekä Iiro Ristola professori Ratkisena. Käsikirjoitus: Aarne Lindén.

11.30 Professori Ratkisen aikakone

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Professori Ratkisen aikakone – 100 VUOTTA LASTENLAULUJA
Nyt syntyi soppa! Tiedemies Riemu Ratkisen aikakone ratkesi liitoksistaan matkalla lastenmusiikin historiaan, ja varaosiksi tarvitaan vanhoja lauluja kvanttisäiemoottorin täydeltä. Tabletti vai telefooni Afrikassa? Kelpaavatko Asikkalan puiset rattaat aikamatkustusvälineeksi? Vain entisajan lapset voivat auttaa, kun professori suorittaa Ratkaise- van Riemuhypyn takaisin tulevaisuuteen. Esiintyjinä Pessi-kuoro ja Vantaan musiikkiopiston lapsikuoro Minit johtajana Jonna Vehmanen. Lastenmusiikkiorkesteri Kaisa ja Kaalinpäät sekä Iiro Ristola professori Ratkisena. Käsikirjoitus: Aarne Lindén.

13.00 Eemelin vaarin seikkailut

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Soivia postikortteja maailmalta- Eemelin vaarin seikkailut

Vaahteramäen Eemeli löytää äidin piirongin laatikosta peltirasian, joka on täynnä eri puolilta maailmaa lähetettyjä postikortteja. Piirongin päällä oleva kuva partasuisesta merimiehestä on kuva vaarista, hänen äitinsä isästä, jonka Eemeli tiesi seilanneen kauppapurjelaivan mukana mailman merillä ja asettuneen sitten asumaan jonnekin kauas Amerikkaan. Näitä postikortteja selaillessa Eemeli lähtee mielikuvituksen siivin mukaan purjehtimaan mailman merille. Purjeet auki ja kurssi kohti uusia seikkailuja! Helsingin kuvataidekoulun oppilaiden maalaamat värikkäät postikortit saa soimaan Itä-Helsingin musiikkiopiston oboistien ja fagotistien muodostama Rööriyhtye. Konserttilaivan kapteenina toimii Aila Hettula ja perämiehinä Marika Toivonen, Sanna Niemikunnas sekä Saara Sallner.

Kohderyhmä: Lapset ja lapsenmieliset. Yleisö voi osallistua konserttiin laulaen ja rytmitellen yhdessä soittajien kanssa. Kesto noin 40 min

BLACK BOX on temppuja ja tekemistä !

Täällä ollaan musiikin ja osallistavan tekemisen ytimessä. Nämä ovat enemmän!

10.00 Ukulele -paja

Pajan tarjoaa Rockway.

11.45 Linnunpojan pesässä

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Tervetuloa vauvakonserttiin! Linnunpojan pesässä leikitään ja lauletaan. Mukaan musiikkiin kutsutaan kaikkein pienimmät – konsertti on tarkoitettu alle 1-vuotiaille vauvoille vanhempineen. Esiintymässä Metropolia Ammattikorkeakoulun varhaisiän musiikkikasvatuksen opiskelijat.

12.30 Näppäri-treenit

Varattu harjoituksiin klo 14.00 esitystä varten.

CAMERATA on laatua lapsille!

Konserttipaikassa soi paras lastenmusiikki.

09.45 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Huikean suosittu, nyt jo 10-vuotias Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! julkaisee musiikkikasvatuspäivillä uuden Laulukirjan. Tähän kirjaan on koottu runsas valikoima Ammuun! rakastettuja lauluja kaiken kansan kuunneltavaksi ja mukana laulettavaksi. Konsertissa kuullaan Laulukirjan parhaimmistoa! Tutustu yhtyeeseen täällä.

12.00 Tuubakimalainen

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Tuubakimalainen murtaa jäätä nuorten kuulijoiden suhtautumisessa klassiseen musiikkiin. Konsertti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen. Se tutustuttaa vaskipuhaltimiin, jotka ovat Tuubakimalaisen ansiosta saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea.

Konsertin jälkeen jokainen kuulija tietää kuinka vaskisoittimesta saa äänen. Osalle kuulijoista on lisäksi tarjolla mahdollisuus vierailla lavalla esityksen aikana.

Konsertin tarjoaa Konserttikeskus.

13.00 Tuubakimalainen

Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Tuubakimalainen murtaa jäätä nuorten kuulijoiden suhtautumisessa klassiseen musiikkiin. Konsertti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen. Se tutustuttaa vaskipuhaltimiin, jotka ovat Tuubakimalaisen ansiosta saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea.

Konsertin jälkeen jokainen kuulija tietää kuinka vaskisoittimesta saa äänen. Osalle kuulijoista on lisäksi tarjolla mahdollisuus vierailla lavalla esityksen aikana.

Konsertin tarjoaa Konserttikeskus.


Taaperokirkko sunnuntaina 29.10. klo 10.00

Muskarimeininki jatkuu sunnuntaina Temppeliaukion kirkossa.
Mukana mm. Mari Torri-Tuominen ja Jenni Paaso Töölön seurakunnan muskarilaisten kanssa.