OHJELMA_Lauantai

YLEISÖPÄIVÄ lauantai 28.10.2017

Ohjelmaa pienille ja perheille, lapsille ja nuorille, vähän kaikille ja vanhemmillekin!

Tapahtuma on maksuton, tervetuloa!

Mukainfo: Tapahtuman tiedotuspiste on päälämpiössä heti pääsisäänkäynnin luona. Sieltä saa tapahtumatietoja ja jonotetaan ilmaisliput. Päälämpiön narikassa on myös vaunuparkki. Rollaattoriparkki järjestetään tarvittaessa. Ei narikkamaksua. Musiikkitalon ovet avautuvat klo 8.30.
Näin saavut musiikkitaloon.

[haitari title=”PÄÄLÄMPIÖ on soittosirkus! (MUKAINFO)”]
Päälämpiössä esiintyvät soittoa harrastavat lapset ja siellä pääsee myös kokeilemaan soittimia.
Mukainfo: Tapahtuman tiedotuspiste on päälämpiössä heti pääsisäänkäynnin luona. Sieltä saa tapahtumatietoja ja jonotetaan ilmaisliput. Päälämpiön narikassa on myös vaunuparkki. Rollaattoriparkki järjestetään tarvittaessa. Tervetuloa!
[end][haitari title=”10.00-12.00 Elävä estradi”]n. klo 10.10
Klaus Badelt: ”He’s a Pirate” elokuvasta Pirates of the Caribbean, sov. Anna-Maija Laiho-Ihekweazu
Pohjois-Helsingin Musiikkiopiston matalat vasket
Pasuuna: Inka Raittinen, Leo Wähämaa, Laura Hakkarainen, Timo Sorri, Aino Raula, Pia Allo
Tenoritorvi: Tobias Hovi
Baritonitorvi: Sandra Aubyn
Tuuba: Raul Nyberg
Ohjaus:Mizuho Kojima-Haarala
Kesto n. 3 minuuttia

n. klo 10.20
P. Gaubert: Autumn Evening no.2 “Three Water Colors”
PHMO:n Kamarimusiikkiyhtye
Tiia Tikkala, huilu
Maisa Vuorte, sello ja
Katariina Suviniitty, piano.
Kesto: n. 5 minuuttia

n. klo 10.30
Itä-Helsingin kitaristit

Stefan Löfvenius: Kitarablues
Jorma Ollaranta / trad. : Merimiehet ja Carnevalito
Soittajat: Werneri Huhdanpää, Hertta Vainiola, Lenni Olli, Maia De Gol, Paavo Jaakkola, Pauli Lehto, Abel Nicodeme, Ida Kuittinen, Elias Kuusela, Elias Arjamo, Älbars Ablat, Ilmari Suominen ja Lukas Iles

John Williams: Hedwigs Theme
Soittajat: Aapeli Ikäheimo, Marianna Loonurme, Jussi Huttunen, Matias Soininen, Olli Saariluoma, Sanni Laasonen, Aleksi Pietilä, Jacopo Ugas, Kirill Sirviö, Selma Heikkinen, Eva Litmanen, Leevi Eerikäinen, Leevi Liukkunen, Aaro Vierimaa ja Ilya Kaminskii

Ohjaus ja sovitukset Mikko Ikäheimo

n. klo 10.50
Pieni merenneito
Käpylän musiikkiopisto
Monitaiteinen draamallinen musiikkiteatteri ilman sanoja.Oppilaat ovat alusta asti aktiivisesti osallistuneet teoksen
muotoutumiseen,muokkaamiseen ja toteutumiseen.Työvälineinä on käytetty improvisaatioita, liikettä ja laajennettuja soittotekniikoita.
Teoksen on suunnitellut ja ohjannut Lisa Pälikkö. Musiikin ohjaus Hanna Kinnunen ja sävellys Ilkka Hammo.
Esitämme osia teoksesta ja kerromme työprosesseista.
Huilu ja alttohuilu, Jemina Manssila
Huilu, Kaisa Kettula
Klarinetti, Amira Rachad
Bassoklarinetti, Pentti Rantanen
Sello, Alviina Maliniemi
Piano, Sauli Niemi
Elektroniikka, Timo Kurkikangas
Kesto n. 30 min.


n. klo 11.30
Dance hearts -tanssiryhmä (Annantalo)
Kitarayhtye KÄÄK (Keski-Helsingin musiikkiopisto)
Arsenio Rodriguez: Bruca Manigua
Fernando Bustamante: Misionera
– Kääk!
Albert W. Ketelbey: Persialaisella torilla
– Dancehearts ja Kääk!

Tanssin ohjaus: Annika Sarvela
Sovitukset ja musiikin ohjaus: Jukka Särkkä
kesto noin 15 min.


11.50 Ohjelma päättyy[end][haitari title=”12.45 Fanfaari! päälämpiön portailla”]
Soitinpolun avaa saksofoniyhtye, joka koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista.

Ohjelma: Maurice Ravel: Ma Mère l’Oye (1910), sov. Christophe Bois
Yhtyettä ohjaa Joonatan Rautiola[end][haitari title=”13.00 Soitinpolku”]
Tule tutustumaan soittimiin. Montako kieltä on alttoviulussa?  Onko kontrabassossa pitkä jousi? Miltä kuulostavat puupuhalttimet oboe ja fagotti? Kiiltävätkö kaikki vaskisoittimet, joita ovat trumpetti, käyrätorvi pasuuna ja tuuba. Soitinpolku kiertää päälämpiössä.
[end][haitari title=”13.00 Tulevaisuuden soitin: Musahanska!”]
Musahanska on koukuttava soitin! Smart Hand on käsineen muodossa oleva soitin, jonka ääni syntyy sormia soittamalla. Sillä voi luoda ja hallita monipuolisesti äänimaailmaa. Sitä voidaan hyödyntää musiikinopetuksen tukena, terapeuttisena välineenä ja esimerkiksi tietokonepelien ohjaamisessa. Musahanskan esittelevät Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen tutkijat. Musahanska on osa soitinpolkua, joka kiertää päälämpiössä.
[end][haitari title=”13.15 Fanfaari! päälämpiön portailla”]
Soitinpolkua juhlistaa käyrätorviyhtye, joka koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista.
Yhtyeen ohjaus Tero Toivonen.[end][haitari title=”13.45 Fanfaari! päälämpiön portailla”]
Soitinpolkua juhlistaa pasuunayhtyue Sibabones, joka koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista.
Yhtyeen ohjaus Teppo Alestalo.[end]

[haitari title=”ALALÄMPIÖ on osallistumisen sydän!”]
Alalämpiö on Musiikki yhdistää! -tapahtuman kaikille avoin keskus, jossa on kuuluu ja näkyy koko päivän ajan. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua täällä tapahtuvaan ohjelmaan.[end][haitari title=”10.15 Muskarituokio”]
Koko perheen yhteinen muskarituokio bändin säestyksellä. Muskarissa tutustutaan musiikin maailmaan monipuolisesti soittaen, laulaen, liikkuen ja leikkien lapsen ikä- ja kehitystaso huomioiden. Ohjaajana varhaisiän musiikinopettajat Laura Juvonen ja Elina Simes.[end][haitari title=”11.15 Muskarituokio”]
Koko perheen yhteinen muskarituokio bändin säestyksellä. Muskarissa tutustutaan musiikin maailmaan monipuolisesti soittaen, laulaen, liikkuen ja leikkien lapsen ikä- ja kehitystaso huomioiden. Ohjaajana varhaisiän musiikinopettajat Laura Juvonen ja Elina Simes. [end][haitari title=”12.00 Vuoden lastenlevy!”]
Varhaisiän musiikinopettajat valitsee Vuoden lastenlevyn. Kunniamaininta tuo esille laadukasta suomalaista lastenmusiikkia. Valinnassa on painotettu musiikin monipuolisuutta, laadukkaita sovituksia, esityksiä ja tuotantokokonaisuutta. Odotamme jännityksellä: Kuka mahtaa esiintyä?
[end][haitari title=”13.00 Opi suomea laulaen (Learn Finnish by singing)”]Tykkäätkö laulamisesta? Haluatko opetella laulamaan suomeksi? Pääset laulamaan ja liikkumaan musiikin mukana yhdessä muiden kanssa. Samalla opit suomen kielen ääntämistä ja uusia sanoja. Tule rohkeasti mukaan, vaikka osaisit vasta vähän suomea!

Do you like singing? Would you like to learn to sing in Finnish? You will get to sing and move with the music together with others. At the same time you will learn to pronounce Finnish language and new words. Come and join even though you don’t know very much of Finnish language yet![end][haitari title=”14.00 Näppärit”]

Suomi-ilmiö Näppärit Musiikkitalossa. Runko-orkestereina toimii Vuosaaren musiikkikoulu ja Nurmijärven musiikkiopisto, Alina Järvelä johtaa. Bongaa, onko joukossa myös Mauno Järvelä.[end][haitari title=”11.00-14.00 Legotyöpaja

”]Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki järjestää maksuttoman LEGO® työpajan, jossa osallistujat voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen. Tule visioimaan ja rakentamaan rytmikästä kaupunkia! Työpaja soveltuu kaikille ikään katsomatta. Halutessasi voit yhdistää vaikka koko perheen voimat ja rakentaa huikean maamerkin tai kaupungin korkeimman rakennuksen! Työpajassa rakennetaan yhteistä rytmikästä kaupunkia, jossa yksilölliset talot muodostavat yhdessä jännittävän kokonaisuuden.
Työpaja toimii non stop -periaatteella. Musiikkitalon välilämpiö.
[end]

[haitari title=”ORGANO on suuren ilon lähde!”]
Ihmisääni on parasta,  laulaminen on kaikille.  [end][haitari title=”09.30 Pikku enkelin muskari”]Lauluja ja leikkejä koko perheelle. Vauvamuskari laulujen tekijän Riikka Jäntin johdolla.
[end][haitari title=”10.15 Aikakoneella barokkiin”]
Urkuri Müller ja paroni von Münckmeyer musiikkiseikkailevat urkusalissa (Timo Kiiskinen, Jukka Holopainen)
[end][haitari title=”11.00 Aikakoneella barokkiin”]
Urkuri Müller ja paroni von Münckmeyer musiikkiseikkailevat urkusalissa (Timo Kiiskinen, Jukka Holopainen)
[end][haitari title=”12.00 Laulutaito nupullaan”]
Tule, vaikket olisi ikinä laulanut. Eeva-Liisa Malmgren laulattaa kaiken ikäisiä.
[end][haitari title=”13.00 Soitinpolku, urut”]
Tämä soitin ei mahdu taskuun – urkujen ihmeelliseen maailmaan johdattelee Timo Kiiskinen.
[end]
[haitari title=”SONORE on tekijöiden taikaa!”]

Täällä soi lasten itse tekemiä konsertteja. Lue konserttikuvaus ja valitse mieleinen[end][haitari title=”10.00 Professori Ratkisen aikakone”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Professori Ratkisen aikakone – 100 VUOTTA LASTENLAULUJA
Nyt syntyi soppa! Tiedemies Riemu Ratkisen aikakone ratkesi liitoksistaan matkalla lastenmusiikin historiaan, ja varaosiksi tarvitaan vanhoja lauluja kvanttisäiemoottorin täydeltä. Tabletti vai telefooni Afrikassa? Kelpaavatko Asikkalan puiset rattaat aikamatkustusvälineeksi? Vain entisajan lapset voivat auttaa, kun professori suorittaa Ratkaise- van Riemuhypyn takaisin tulevaisuuteen. Esiintyjinä Pessi-kuoro ja Vantaan musiikkiopiston lapsikuoro Minit johtajana Jonna Vehmanen. Lastenmusiikkiorkesteri Kaisa ja Kaalinpäät sekä Iiro Ristola professori Ratkisena. Käsikirjoitus: Aarne Lindén.[end][haitari title=”11.30 Professori Ratkisen aikakone”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Professori Ratkisen aikakone – 100 VUOTTA LASTENLAULUJA
Nyt syntyi soppa! Tiedemies Riemu Ratkisen aikakone ratkesi liitoksistaan matkalla lastenmusiikin historiaan, ja varaosiksi tarvitaan vanhoja lauluja kvanttisäiemoottorin täydeltä. Tabletti vai telefooni Afrikassa? Kelpaavatko Asikkalan puiset rattaat aikamatkustusvälineeksi? Vain entisajan lapset voivat auttaa, kun professori suorittaa Ratkaise- van Riemuhypyn takaisin tulevaisuuteen. Esiintyjinä Pessi-kuoro ja Vantaan musiikkiopiston lapsikuoro Minit johtajana Jonna Vehmanen. Lastenmusiikkiorkesteri Kaisa ja Kaalinpäät sekä Iiro Ristola professori Ratkisena. Käsikirjoitus: Aarne Lindén.[end][haitari title=”13.00 Eemelin vaarin seikkailut”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Soivia postikortteja maailmalta- Eemelin vaarin seikkailut

Vaahteramäen Eemeli löytää äidin piirongin laatikosta peltirasian, joka on täynnä eri puolilta maailmaa lähetettyjä postikortteja. Piirongin päällä oleva kuva partasuisesta merimiehestä on kuva vaarista, hänen äitinsä isästä, jonka Eemeli tiesi seilanneen kauppapurjelaivan mukana mailman merillä ja asettuneen sitten asumaan jonnekin kauas Amerikkaan. Näitä postikortteja selaillessa Eemeli lähtee mielikuvituksen siivin mukaan purjehtimaan mailman merille. Purjeet auki ja kurssi kohti uusia seikkailuja! Helsingin kuvataidekoulun oppilaiden maalaamat värikkäät postikortit saa soimaan Itä-Helsingin musiikkiopiston oboistien ja fagotistien muodostama Rööriyhtye. Konserttilaivan kapteenina toimii Aila Hettula ja perämiehinä Marika Toivonen, Sanna Niemikunnas sekä Saara Sallner.

Kohderyhmä: Lapset ja lapsenmieliset. Yleisö voi osallistua konserttiin laulaen ja rytmitellen yhdessä soittajien kanssa. Kesto noin 40 min[end]

[haitari title=”BLACK BOX on temppuja ja tekemistä !”]
Täällä ollaan musiikin ja osallistavan tekemisen ytimessä. Nämä ovat enemmän![end][haitari title=”10.00 Ukulele -paja”]
Ukulele on helppo ja hauska soitin, joka sopii koko perheelle.
Ukulele -pajassa soitetaan ukulelea helpoilla soinnuilla ja lauletaan
yhdessä. Ohjaajana ukuleleopettaja Outi Koivuniemi. Pajan tarjoaa
internet-musiikkikoulu Rockway.[end][haitari title=”11.45 Linnunpojan pesässä”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua. Paikkoja rajoitetusti.

Tervetuloa vauvakonserttiin! Linnunpojan pesässä leikitään ja lauletaan. Mukaan musiikkiin kutsutaan kaikkein pienimmät – konsertti on tarkoitettu alle 1-vuotiaille vauvoille vanhempineen. Esiintymässä Metropolia Ammattikorkeakoulun varhaisiän musiikkikasvatuksen opiskelijat.
[end][haitari title=”12.30 Näppäri-treenit”]Miten ohjataan Näppäri-soittajien satapäistä joukkoa? Yleisölle avoimet Näppäri-treenit.[end]

[haitari title=”CAMERATA on laatua lapsille!”]
Konserttipaikassa soi paras lastenmusiikki.[end][haitari title=”09.45 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Huikean suosittu, nyt jo 10-vuotias Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! julkaisee musiikkikasvatuspäivillä uuden Laulukirjan. Tähän kirjaan on koottu runsas valikoima Ammuun! rakastettuja lauluja kaiken kansan kuunneltavaksi ja mukana laulettavaksi. Konsertissa kuullaan Laulukirjan parhaimmistoa! Tutustu yhtyeeseen täällä.[end][haitari title=”12.00 Tuubakimalainen”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Tuubakimalainen murtaa jäätä nuorten kuulijoiden suhtautumisessa klassiseen musiikkiin. Konsertti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen. Se tutustuttaa vaskipuhaltimiin, jotka ovat Tuubakimalaisen ansiosta saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea.

Konsertin jälkeen jokainen kuulija tietää kuinka vaskisoittimesta saa äänen. Osalle kuulijoista on lisäksi tarjolla mahdollisuus vierailla lavalla esityksen aikana.

Konsertin tarjoaa Konserttikeskus.
[end][haitari title=”13.00 Tuubakimalainen”]Ilmaisliput jonotetaan Mukainfosta 45 minuuttia ennen konsertin alkua.

Tuubakimalainen murtaa jäätä nuorten kuulijoiden suhtautumisessa klassiseen musiikkiin. Konsertti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen. Se tutustuttaa vaskipuhaltimiin, jotka ovat Tuubakimalaisen ansiosta saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea.

Konsertin jälkeen jokainen kuulija tietää kuinka vaskisoittimesta saa äänen. Osalle kuulijoista on lisäksi tarjolla mahdollisuus vierailla lavalla esityksen aikana.

Konsertin tarjoaa Konserttikeskus.
[end]


Taaperokirkko sunnuntaina 29.10. klo 10.00

Muskarimeininki jatkuu sunnuntaina Temppeliaukion kirkossa.
Mukana mm. Mari Torri-Tuominen ja Jenni Paaso Töölön seurakunnan muskarilaisten kanssa.