Rovaniemellä 16.-18.11.2023 Lappia-talossa

Mukaan! VI valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät

Mukaan! -päivät valtaavat Rovaniemen  Lappia-talon marraskuun puolivälissä. Täältä löydät päiväkohtaisen ohjelman lisätietoineen ja tapahtumakalenterin. Voit kätevästi viedä sieltä suoraan tapahtumia omaan sähköiseen kalenteriisi. Tapahtuman aikataulut on koottu tiivistetysti myös tämän sivun loppuun.

Osta liput nyt Netticketistä tai Rovaniemen teatterin sivuilta.

Päivien teema  vuodelle 2023 on ”Kohtaamisia musiikkikasvatuksessa”. Musiikki on kohtaamista monin tavoin – ajassa ja tilassa, kehon ja kulttuurin tasoilla. Musiikkikasvatuspäivillä kohtaamme kollegoita, pohdimme kohtaamista kasvatustyössä sekä sitä, miten musiikkikasvatus kohtaa muut taidealat ja aikamme laajemmat ilmiöt. Ehkäpä kohtaamme myös joulupukin ja tanssivia poroja?

Keskiviikko- ja torstai-iltojen Pähkinänsärkijä-tanssisatuun saa ostettua lippuja täältä.

Päivien ohjelma on kolmipäiväinen, ja koostuu tuttuun tapaan kutsuluennoista, työpajoista, paneelikeskusteluista, tutkimus- ja oppimateriaaliesittelyistä ja konserteista. Sisällöissä näkyy ajankohtainen valtakunnallinen keskustelu (mm. Taidekasvatuksen visio, Musiikkikasvatus muutoksessa) ja pedagoginen kehittäminen (mm. psykologi Emilia Kujala, tunne ja turva kasvatustyössä; Signe Siklander, leikillisyyden rooli lasten musiikillisen kasvun tukemisessa), paikallista ulottuvuutta unohtamatta (mm. Anna Näkkäläjärvi, saamelainen joiku saamelaisyhteisön henkisenä perintönä), ja musiikki aikamme haasteisiin vastaajana Raymond MacDonald – Musiikki ja identiteetti; Lauri Väkevä, Mirja Hiltunen ja Petri Kauppinen – Ääni, keho, tila – taiteet kohtaavat).

Ohjelmassa soi tietysti myös musiikki (mm. Lapin musiikki- ja tanssiopiston Pähkinänsärkijä, Konserttikeskuksen 60 -vuotisjuhlakonsertti, Lapin sotilassoittokunta, Lapin kamariorkesteri, Rovaniemen teatterin pikkujoulumusikaali). Kohtaamisia -teema näkyy läpileikkauksena alamme yhteiseen kehittämiseen, tutkimukseen ja käytännön toimintaan. Tervetuloa mukaan!

Lippuja tapahtumaan myy Netticket sekä Rovaniemen teatteri.