Mukaan!

Musiikkikasvatuspäivät Rovaniemellä 16.-18.11.2023

Mukaan! VI valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät

Päiväkohtaisen ohjelman löydät Mukaan! -yläpalkista. Ohjelma päivittyy kokoajan.

Nyt on aika laittaa kalenteriin Mukaan! -päivät 16.-18.11.2023 Rovaniemellä. Päivien teema  vuodelle 2023 on ”Kohtaamisia musiikkikasvatuksessa”. Musiikki on kohtaamista monin tavoin – ajassa ja tilassa, kehon ja kulttuurin tasoilla. Musiikkikasvatuspäivillä kohtaamme kollegoita, pohdimme kohtaamista kasvatustyössä sekä sitä, miten musiikkikasvatus kohtaa muut taidealat ja aikamme laajemmat ilmiöt. Ehkäpä kohtaamme myös joulupukin ja tanssivia poroja?

Päivien ohjelma on kolmipäiväinen, ja koostuu tuttuun tapaan kutsuluennoista, työpajoista, paneelikeskusteluista, tutkimus- ja oppimateriaaliesittelyistä ja konserteista. Sisällöissä näkyy ajankohtainen valtakunnallinen keskustelu (mm. Taidekasvatuksen visio, Musiikkikasvatus muutoksessa) ja pedagoginen kehittäminen (mm. psykologi Emilia Kujala, tunne ja turva kasvatustyössä; Signe Siklander, leikillisyyden rooli lasten musiikillisen kasvun tukemisessa), paikallista ulottuvuutta unohtamatta (mm. Anna Näkkäläjärvi, saamelainen joiku saamelaisyhteisön henkisenä perintönä), ja musiikki aikamme haasteisiin vastaajana Raymond MacDonald – Musiikki ja identiteetti; Lauri Väkevä, Mirja Hiltunen ja Petri Kauppinen – Ääni, keho, tila – taiteet kohtaavat).

Ohjelmassa soi tietysti myös musiikki (mm. Lapin musiikki- ja tanssiopiston Pähkinänsärkijä, Konserttikeskuksen 60 -vuotisjuhlakonsertti, Lapin sotilassoittokunta, Lapin kamariorkesteri, Rovaniemen teatterin pikkujoulumusikaali). Kohtaamisia -teema näkyy läpileikkauksena alamme yhteiseen kehittämiseen, tutkimukseen ja käytännön toimintaan. Tervetuloa mukaan!