ISME kutsuu kesällä

ISME_logoEnsi kesänä taas tapahtuu. ISME:n (International Society for Music Education) joka toinen vuosi järjestettävä maailmankonferenssi kokoaa musiikkikasvattajat yhteen ja tällä kertaa osoitteena on Glasgow Skotlannissa 24.-29.7.2016. Konferenssin isäntänä toimii The Royal Conservatoire of Scotland ja suurin osa konferenssin tapahtumista on konservatorion tiloissa.

Tapahtumasta tulee jälleen iso; työpajoja ja presentaatioita on luvassa lähes 1300. Lisäksi konferenssin aikana soi myös elävä musiikki – konserttitarjonta on monipuolinen ja runsas. Lisäksi luvassa on hieno kattaus keynote-esiintyjiä ja vierailijoita (ks. tarkemmin https://www.isme2016glasgow.org/speakers). Konferenssi kerää yhteen musiikkikasvattajia kaikilta alan toimija- ja toimijakentiltä ja tätä kautta mahdollistuu kohtaamiset, verkottuminen sekä viimeisimpään tutkimukseen ja tietoon tutustuminen.

ISME toimii kansallisten musiikkikasvatusjärjestöjen katto-organisaationa. Suomen musiikkikasvatusseura – Fisme ry on Suomen kansallinen INA-edustaja (National Affiliate) ISME:ssä. Maailmankonferenssin yhteydessä myös nämä kansalliset edustajat tapaavat toisiaan.

Luonnollisesti konferenssi mahdollistaa sukelluksen myös skottien kulttuuriin ja musiikkiperinteeseen. Glasgowssa toimii esimerkiksi säkkipillikoulu (the National School of Piping) ja samasta rakennuksesta voi tarvittaessa myös ostaa itselleen tämän hienon soittimen. Perinteet ovat muutenkin vahvoja ja onhan alueelta ponnistanut mm. Donovan, Mark Knofler, AC/DC:n muusikot ja Simple Minds. Viskin ystävillekin löytyy hyvä tarjonta.

Maailmankonferenssia edeltävällä viikolla jokainen ISME:n seitsemästä komissiosta järjestää oman erityisalansa pre-conference -seminaarinsa. Komissioiden seminaarit mahdollistavat syvemmän keskittymisen oman alan asiantuntijoiden kohtaamiseen ja keskusteluihin sekä uusimman tiedon jakamiseen.

Resonaari Group esiintyy ensi kesänä Skotlannissa
Resonaari Group esiintyy Skotlannissa.

ISME:n komissioita ovat Research Commission, Community Music Activity Commission (CMA), Early Childhood Music Education Commission (ECME), Education of the Professional Musician Commission (CEPROM), Commission on Policy: Culture, Education and Media, Music in Schools, Teacher Education Commission (MISTEC) ja Special Music Education and Music Therapy Commission sekä ISME Forum for Instrumental and Vocal Teaching, joiden lisäksi ISME:n yhteydessä toimii useita erityisalojen Special Interest –ryhmiä (SIG).

Rekisteröityminen maailman konferenssiin on käynnissä osoitteessa https://www.isme2016glasgow.org/registration

Linkit komissioiden pre-conference seminaarien rekisteröitymiseen löytyvät ISME:n sivulta https://isme.org/events/current

Hyvä ISME-kesä tiedossa!
Markku Kaikkonen
Chair
ISME Commission on Special Music Education & Music Therapy