Kiitos musiikkikasvatusvuodesta!

Tämä vuosi on ollut minulle täynnä toimintaa. Siihen on sisältynyt iloisia kohtaamisia, yhdessä oivaltamisia ja intoa uusien asioiden opetteluun. Mahtuu siihen myös haasteita, ongelmia ja vaikeuksia, joista ainakin oleellisimmat on jotenkin selätetty. Sellaisestahan täysi elämä muodostuu. Olen saanut osakseni valtavasti ja olen siitä kiitollinen.

Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry:lle tämä vuosi on ollut toimelias, verkottunut, utealias, monitahoinen ja kohti suurta kulkeva. Olen seuran puheenjohtajana kohdannut paljon ihmisiä ja asioita, joilta ja joista olen oppinut paljon. Olen samalla oppinut myös itsestäni. Vanhakin koira oppii temppuja…

Vuoden kohokohtaa ei tarvitse miettiä. II valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät 11.-14.11. olivat suuri tapaus! Tapahtuman suunnitteluun, kokoamiseen, koordinointiin ja toteuttamiseen on tarvittu paljon yhteistä halua, energiaa ja aikaa. Niitä on löytynyt niin yhdistyksemme hallitukselta kuin musiikkikasvatusverkostoltakin monine huipputoimijoineen.

Musiikkitalon KUULE!-työryhmän suunnitelema yleisötyön teemapäivä vetäjänään Annika Koivula ja musiikkikasvatustutkimuksen teemapäivän vetäjä Tuulikki Laes ansaitsevat erityismaininnat. Sadat ammatti-ihmiset pääsivät osallisiksi upeista sisällöistä. Ohjelmat  toimivat hienosti ja tuottaja Kirsi Tunkkari sai puristettua logistiset mahdottomuudet aikaan ja paikkaan sopiviksi. Oululaisten opiskelijoiden panos Marja Ervastin johdolla osoittautui huikeaksi niin talkoolaisina kuin yleisöpäivän sisällöntekijöinäkin. Ikimuistoista.

Olennaista on myös toimivat tilat, joissa päivät järjestettiin. Monet kiitokset kumppanuudesta Musiikkitalolle, jossa kaikki aina toimii moitteetta. Kiitokset kuuluvat myös Sini Rautavaaralle ja Veli-Antti Koivurannalle, jotka avasivat Helsingin työväenopiston ovet meille. Opiston hyvät puitteet mahdollistivat musiikinopetuksen teemapäivän toimivuuden.

Tärkeintä ovat tietenkin juuri sisällöt ja kokemusten yhdessä jakaminen sekä uteliaisuus oppia lisää. Siihenhän moni mukapäivillä esillä ollut asiakin kiteytyi. Kiitokset siis myös kaikille esitelmöitsijöille, pajojen pitäjille, panelisteille, esiintyjille ja muille asiantuntijoille, jotka olivat jakamassa tietotaitoaan kanssamme. Musiikkikasvatusverkosto toimii!

Jotta hommasta tulisi vielä parempi, niin keräämme materiaaleja, jotta pääsemme jakamaan ne yhdessä. Jäsenistömme saa linkin materiaalisivuille ensi kevään aikana. Juuri päiville osallistujat tekivät tapahtumasta tapahtuman; lämpimän me-henkisen kohtaamispaikan, jossa jaettiin tunteita ja kokemuksia. Yhdessä olemme enemmän.

Petri Aarnio, puheenjohtaja
P.S. Tämä on osa kirjoitustani Vuoden varrelta, joka on kokonaisuudessaan verkkopäiväkirjassani osoitteessa www.reksin.vuodatus.net