7-8/15 Joukkoistetaan musiikkikasvatus!

Joukkoistamisen (crowdsourcing) yksi määritelmistä on seuraava: Tehtävä annetaan suoritettavaksi ennalta määrittelemättömälle joukolle avoimen kutsun avulla ja työn suorittaminen voi tapahtua myös ilman rahallista korvausta. Joukkoistamisesta saadut hyödyt perustuvat hyvin usein kollektiiviseen älykkyyteen, edullisuuteen sekä tehtävän suoritusnopeuteen. Näin kertoo wikipedia.

Olen iloinen siitä, että Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry on kutsunut kokoon verkostotapaamisia jo kohta nelisen vuotta. Tuona aikana olemme vapaassa ideoimisen huumassa saaneet aikaan valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät marraskuussa 2013. Ne toimivat erinomaisesti, koska niihin panoksensa antaneet ihmiset halusivat antaa parhaansa ja ymmärsivät että teimme yhdessä hienon tapahtuman.

II valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät 11.-14.11.2015 ovat aivan samalla vapaalla tavalla organisoituneet. Musiikkikasvatusverkostoon kuuluvat toimijat antavat panoksensa yhteiseen käyttöön, ja kas – meillä on aivan upea ohjelma tarjota kentän käyttöön. Ja lähes ilmaiseksi.

Iloitsen siitä, mitä hyvä musiikkikasvattaja voi tarjota toisella alan ihmiselle, kollegalleen, oli hän varhaisiän musiikkikasvattaja, koulun musiikinopettaja, erityismusiikkikasvattaja, soitonopettaja, opettajakouluttaja tai tutkija. Tästä ammattien kollaasista syntyykin hieno soppa! Sopan ainekset ovat tutut; hieman uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua. Niistä syntyy tässä ajassa oleva musiikkipedagogia. tarvitaan vain kaikkien korren kekoon kantamista ja yhteistä halua toteuttaa parempaa elämää. Seuraavassa mainitut tahot ovat minulle ihmisiä, kollegoita, ystäviä.

Olen jo etukäteen kiitollinen ainakin seuraaville Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry:n yhteistyötahoille: Helsingin suomenkielinen työväenopisto, Keski-Helsingin musiikkiopisto, Sibelius-Akatemia, Musiikkitalo, Helsingin kaupunginorkesteri, Helsingin Konservatorio, Itä-Helsingin musiikkiopisto, JaSeSoi ry, Kipinä Productions, Kirkkohallitus, Konserttikeskus, Koulujen musiikinopettajat, Musiikin erityispalvelukeskus Resonaari, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Seurakuntien Lapsityön Keskus, Sulasol Helsingin piiri, Suomen alttoviuluseura, Suomen klarinettiseura, Suomen kontrabassoklubi, Suomen käyrätorviklubi, Suomen musiikinopettajien liitto ry, Suomen oboe- ja fagottiseura, Suomen Pasuuna- ja Tuubaseura, Suomen sinfoniaorkesterit, Suomen trumpettikilta. Vantaan musiikkiopisto, Varhaisiän musiikinopettajat ry.

Tervetuloa joukkovoimannäytetyösuoritukseen 11.-14.11.2015. Voit seurata sivulla www.fisme.fi/mukapaivat, kuinka ohjelma saa lopullisen kuosinsa. Lopullisen ohjelman julkistus on 15.9., jolloin alkaa ilmoittautuminen mukapäiville.

Petri Aarnio
puheenjohtaja