ISME 2020 Helsinki

Musiikkikasvatuksen maailmanjärjestön ISME:n (International Society for Music Education) 34. maailmankonferenssi järjestetään Helsingissä 2.-7. elokuuta 2020.

Musiikkikasvattajat ympäri maailman kokoontuvat ISME:n maailmankonferenssiin Helsinkiin 2020. Joka toinen vuosi järjestettävään konferenssiin odotetaan yli 1500 edustajaa eri puolilta maailmaa.

Tarjolla on paneeleita, tutkimusesitelmiä ja paljon musiikkiesityksiä, joista osa on myös yleisölle avoimia. Konferenssin osallistuminen on upea tilaisuus tutustua musiikkikasvattajien tekemään työhön maailmanlaajuisesti ja keskustella musiikin roolista yhteiskunnassa.

Unesco perusti ISME:n vuonna 1953. Se on vapaaehtoistoimintaan perustuva organisaatio, joka toimii tällä hetkellä yli 90 maassa eri puolilla maailmaa­­. Vuoden 2020 Helsingin konferenssin teemana on Visions of Equity and Diversity eli yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden visiot.

ISME:n presidentti Susan O’Neill: ”Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden pitäisi heijastua kaikkeen musiikkikasvatustyöhömme. Musiikki on merkittävä osa meidän kaikkien elämää. Niinpä se suo oivan mahdollisuuden käsitellä näitä teemoja ja pohtia, miten tarjoamme koulutusmahdollisuuksia tasapuolisesti kaikille.”

Lisätietoja:

www.isme2020.fi

www.isme.org