Musiikin soidessa kaikki kokoontuvat yhteen tanssimaan, laulamaan ja jammailemaan!
Koko perheen festaripäivänä soivat pirkanmaalaisten musiikkioppilaitosten ja kauempaa tulevien vierailijoiden tarjoamat esitykset eri puolilla Tampere-taloa. Talon täyttää lähes 100 esitystä aamukymmenestä iltakuuteen! Liput 10/5€
Päivän ohjelman tuottaa Pirkanmaan seudun musiikkiopistot yhteistyössä Tampere-talon ja Suomen musiikkikasvatusseura –FiSME ry:n kanssa.
Tutustu alla olevaan ohjelmaan. Ohjelmatiedot voivat vielä päivittyä.
HUOM. Tampere-talo edellyttää kävijöiltä koronapassia. Lisätietoja: https://www.tampere-talo.fi/turvallisuus-talossa/
klo 10–13
10.30 ja 12.00
Pikku Papun Orkesteri ja kaverit
Lastenmusiikkipäivän juhlakonsertti kutsuu lapsiperheet nauttimaan lastenmusiikista! Konsertissa Pikku Papun Orkesterin kanssa lavalla nähdään Höpinätötterö, Ville Karttunen sekä joukko Musiikkikoulu Sointulan muskarilaisia. Tapahtuman juontajina toimivat tulevan Supermarsu-elokuvan tähdet Senni Peltoniemi ja Lucas Timperi. Koko perheelle suunnattu konsertti järjestetään Musiikki soi! -perhefestarin yhteydessä Tampere-talossa klo 10.30 sekä klo 12.
Konserttiin pääset Perhefestarin lipulla ja erillisellä paikanpäällä jaettavalla paikkalipulla. Lippuja aletaan jakaa tuntia ennen konserttia. Haethan lippusi hyvissä ajoin Pienen salin edustalla sijaitsevasta infopisteestä, sillä paikkoja on rajoitetusti.
10.00 Punahilkka – Fagottisatu
Tuttu Punahilkka-tarina saa uusia käänteitä ja fagotit ovat pääroolissa. Mukana 20 fagotinsoiton harrastajaa aloittajista ammattilaisiin Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Tampereen konservatoriosta. Konsertti sopii vauvasta vaariin ja sen kesto on n. 30-40 min.
11.30 Punahilkka – Fagottisatu
Tuttu Punahilkka-tarina saa uusia käänteitä ja fagotit ovat pääroolissa. Mukana 20 fagotinsoiton harrastajaa aloittajista ammattilaisiin Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Tampereen konservatoriosta. Konsertti sopii vauvasta vaariin ja sen kesto on n. 30-40 min.
12.45 Hurmaavat Huilujuniorit ja Taitavat Teinitaiturit -huilutrio
Tampereen konservatorion huilistit esiintyvät; Klassista ja kevyempää musiikkia (mm Tsaikovsky Makeishaltijatar, Londonderry Air, Mary Poppins)
10.00 Lapsikuoro Tactus
Pirkanmaan musiikkiopiston lapsikuoro Tactus esiintyy.
10.30 Soidaan hyvin yhteen!
Tampereen konservatorion kuorot siivekkäiden laulujen parissa.
11.30
Mukawa
Pirkanmaan alueen muskarilaisten pop-up-esitys
Yhden Joukon yhtye – One Man Band
Yhden Joukon yhtyeen One Man Band kiertää Tampere-talon ala-aulassa levittäen ympärilleen lastenmusiikin ilosanomaa. Tule katsomaan mitä kaikkea yksi mies voikaan kerralla soittaa!
10.00 Yhden Joukon yhtye – One Man Band
Yhden Joukon yhtyeen One Man Band kiertää Tampere-talon Pienen salin lämpiössä levittäen ympärilleen lastenmusiikin ilosanomaa. Tule katsomaan mitä kaikkea yksi mies voikaan kerralla soittaa!
10.30 Kontrabassoluokka esiintyy
Pirkanmaan musiikkiopiston eri-ikäisten kontrabasistien soittoa monessa tunnelmassa.
11.15 Harmonikka tutuksi
Teija Parviainen oppilaineen Pirkanmaan musiikkiopistolta esittelee harmonikkaa.
11.30 Jousisoitinten esittely
Pirkanmaan musiikkiopiston opettajat esittelevät jousisoitinperheen.
12.00 Huilutusta ja pianoa
Sastamalan musiikkiopiston oppilaat esiintyvät.
12.45 Harmonikka tutuksi
Teija Parviainen oppilaineen Pirkanmaan musiikkiopistolta esittelee harmonikkaa.
11.00-13.00 Monitaiteellinen drop in –piste
Lähdöt pienissä ryhmissä tasalta ja puolelta.
Monitaiteellinen satumetsä tempaa mukaan tanssin pyörteisiin, houkuttelee tutustumaan erilaisiin soittimiin sekä hiljentää kuuntelemaan metsän ääniä. Seikkailijat jättävät jälkensä myös satumetsän yhteiseen kollaasiin.
Satumetsän toteuttaa Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Pirkanmaan musiikkiopisto, Sara Hildén -akatemia sekä Tampereen konservatorio.
Talvipuutarha täyttyy tanssista, sirkuksesta ja kuvataiteesta! Taiteen perusopetuksen oppilaitokset eri puolilta Pirkanmaata esiintyvät.
Aikataulu
Klo 12.00 Sorin Sirkus
Klo 15.00 Merikanto-opisto
Klo 15.30 Tampereen konservatorio
Klo 16.00 Pirkan opisto
Klo 16.30 Valkeakosken musiikki- ja tanssiopisto
klo 12.00 Sorin Sirkus
Sorin Sirkuksen laajan oppimäärän oppilaat (oppilaita yksipyöräinen/jongleeraus, käsilläseisonta ja pyramidit-ryhmistä) esiintyvät sirkusnumeroilla, joissa huikeaa tasapainoilua yksipyöräisellä, lentäviä esineitä sekä monipuolista akrobaattista taiteilua.
Tutustu sirkuskouluun: www.sorinsirkus.fi
Talvipuutarha täyttyy tanssista, sirkuksesta ja kuvataiteesta! Taiteen perusopetuksen oppilaitokset eri puolilta Pirkanmaata esiintyvät.
Tilassa pääsee nauttimaan myös Sara Hildén -akatemian oppilaiden taidenäyttelystä Musiikkikasvatuspäivien ajan.
Monenmoiset ja muuttuvat – Sara Hildén -akatemian oppilastöitä
Sara Hildén -akatemian oppilaat ovat tutkineet syksyn aikana moninaisuuden eri puolia. Ihmisten, ympäristön ja paikkojen monimuotoisuus esittäytyy eri-ikäisten oppilaiden töissä Tampere-talon Talvipuutarhassa. Sara Hildén -akatemia on osa Tampereen seudun työväenopistoa ja tarjoaa kuvataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Kuvataiteen perusopetus tarjoaa pitkäkestoisen, monipuolisen reitin kuvataiteen maailmaan. Kuvataidekoulu on mukava harrastus, mutta myös hyvän pohja kuvataiteen ammatillisille opinnoille. (Linkki: https://www.tampere.fi/sarahildenakatemia)
10.00 Satojen lyöjien Pirkanmaa
Joukossa on voimaa! Lavalle astelee kaikista Pirkanmaan 7 eri musiikkiopistosta taitavia lyömäsoittajia, jotka vievät kuulijat kulttuurimatkalle Väli-Amerikasta Brasiliaan ja sieltä takaisin Suomeen. Tapahtumaa varten perustettu Maakunnallinen lyömäsoitinorkesteri on ensimmäinen laatuaan, joten annetaan rytmin viedä ja antaudutaan historialliseen hetkeen! Konsertissa kuullaan Ney Rosauron, Brian Slawsonin ja Niko Ronimuksen tuotantoa. Kapellimestareina toimivat Harri Lehtinen, Janne Tuomi ja Niko Ronimus.
10.30 Musiikkiopistojen lyömäsoitinorkesterit
Konsertissa kuullaan musiikkiopistojen omien lyömäsoitinorkesterien esityksiä. Luvassa on niin kotimaista kuin kansainvälistä tuotantoa. Tarkkasilmäisimmät saattavat löytää joukosta myös Tik Tok-tanssiakin. Menossa mukana: Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto, Pirkan Opiston musiikkiopisto, Pop- Jazz konservatorio, Valkeakosken musiikkiopisto ja Ylä-Satakunnan musiikkiopisto.
11.30 Satojen lyöjien Pirkanmaa
Joukossa on voimaa! Lavalle astelee kaikista Pirkanmaan 7 eri musiikkiopistosta taitavia lyömäsoittajia, jotka vievät kuulijat kulttuurimatkalle Väli-Amerikasta Brasiliaan ja sieltä takaisin Suomeen. Tapahtumaa varten perustettu Maakunnallinen lyömäsoitinorkesteri on ensimmäinen laatuaan, joten annetaan rytmin viedä ja antaudutaan historialliseen hetkeen! Konsertissa kuullaan Ney Rosauron, Brian Slawsonin ja Niko Ronimuksen tuotantoa. Kapellimestareina toimivat Harri Lehtinen, Janne Tuomi ja Niko Ronimus.
12.00 Trumpettipandan seikkailu
Trumpettipandan seikkailu on leikki-ikäisille katsojille suunnattu yleisöä osallistava musiikkinäytelmä, jossa Rauha Panda löytää musiikkisaarelta aarteen, kiipeää seikkailemaan ystäviensä kanssa ja kohtaa vuoriolioita. Näytelmässä esiintyvät nuoret Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueen trumpetistit ja Tampereen konservatorion tanssijat.
klo 13–16
13.30 Elokuvasävelmiä kanteleilla
Pirkanmaan musiikkioppilaitosten kanteleensoittajista koottu orkesteri soittaa sävelmiä suosikkielokuvista Naapurini Totoro, Harry Potter ja Pirates of the Caribbean. Orkesterissa soittaa Tampereen konservatorion ja Pirkanmaan musiikkiopiston sekä Valkeakosken ja Sastamalan musiikkiopistojen kanteleopiskelijoita.
14.00 Kamarimusiikkia kanteleilla ja kitaroilla
Tampereen konservatorion kantele- ja kitaraopiskelijat esiintyvät. Ohjelmassa Timo Alakotilan Lumen valossa kantele & kitara duon esittämänä sekä L. Brouwerin kitarakvartetto Cuban landscape with rain.
14.30 PMO kitara-kanteleorkesteri
Pirkanmaan musiikkiopiston kitara-kanteleorkesteri yhdistää kahden erilaisen näppäilysoittimen ominaisuudet sointiväreiltään rikkaaksi kokonaisuudeksi. Tämän harvinaisen kokoonpanon ohjelmisto perustuu ensisijaisesti orkesterin omaan tuotantoon. Esityksessä kuullaan mm. Ilkka Hammon korona-ajan kuvaus Open Spaces sekä kantaesityksenä orkesterissa soittavan kitaraoppilaan Kasper Mikkosen sävellys Tuntematon. Orkesteria johtaa Ilkka Hammo ja kanteleryhmän ohjauksesta vastaa Noora Laiho.
15.30 Pirkanmaan sello-orkesteri
Pirkanmaan sello-orkesteri kokoaa yhteen pieniä ja isoja soittajia eri puolilta maakuntaa. Lavalla kuullaan Tshaikovskia ja elokuvamusiikkia. Mukana oppilaita ja opettajia seuraavista oppilaitoksista: Pirkan opisto, Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto, Merikanto-opisto sekä Sastamalan musiikkiopisto.
15.45 PMO:n suzukiryhmä Pirkanmaan musiikkiopiston suzukisoittajien esitys yhdistää viulu- sello- ja kitararyhmät yhdeksi isoksi orkesteriksi. Esitys tarjoilee tuttuja sävelmiä uusin maustein sekä muutaman vieraamman makupalan.
14.00 Tampereen konservatorion saksofonistit
Tampereen konservatorion saksofonistit esiintyvät erilaisilla kokoonpanoilla. Luvassa mm. musiikkia Bizet’n Carmen-oopperasta sekä fonistien klassikkobiisi Pink Panther!
15.00 Tempo-orkesterin juhlatempaus
Syyskuussa toimintansa käyntiin polkaissut Tampereen ihka ensimmäinen Tempo- orkesteri kajauttaa ilmoille Tempo- rallin lisäksi liudan meneviä kappaleita, kuten ”Vuoreslainen Tempo”,”Pachelbelin Canon” ”Pikajuna- tuut tuut” sekä ”Oodi ilolle”. Tempo-orkesterin iloinen meininki on tarttuvaista laatua! Yhteistyössä Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen kaupunki ja OKM:n Suomen harrastamisen malli
12.30-13.30
Näppärit-työpaja jatkuu.
13.30 Syksyn satoa suomalaisin sävelin
Valkeakosken musiikki- ja tanssiopiston pianistit maalaavat syksyn musiikillisia värejä.
14.00 Iloa yhteissoitosta
Merikanto-opiston pieniä soitinyhtyeitä ja 4-kätisiä pianoesityksiä.
15.00 Valkeakosken puhallus ja rummut
Valkeakosken musiikki- ja tanssiopiston pienyhtyeiden esityksissä kuullaan kansanmusiikkia klarineteilla ja harmonikalla sekä groovea meininkiä lyömäsoitinyhtyeeltä.
15.30 Kangasalan Pikkupelimannit
Kangasalan Pikkupelimannit toimii sekä Pirkanmaan musiikkiopiston että Valkeakoski-opiston ryhminä. Leirejä ja retkiä järjestelee Kangasalan Pelimannit ry.
Ohjelmistossa on suomalaista ja ulkomaista kansanmusiikkia, lastenlauluja ja omia sävellyksiä. Pidämme arvossa myös Kangasalan ja Pirkanmaan omaa kansanmusiikkiperinnettä. Kangasalan Pikkupelimannien ikähaitari on eskarilaisesta lukiolaisiin ja nuoriin aikuisiin. Tärkeintä on, että kaikki saavat soittaa, ja että yhdessä soittamisesta tulee hyvä mieli.
13.00 Pirkan opiston konsertti
Musiikkiopiston ja vapaan sivistystyön oppilaat esiintyvät.
14.00
Mukawa
Pirkanmaan alueen muskarilaisten pop-up-esitys
Pianistit
Musiikkikoulu Menuetin piano-oppilaat soittavat pianokappaleita 1700- luvulta 2000 – luvulle.
15.00 Kanteleen esittely
Eva Alkula Tampereen konservatoriolta esittelee kanteletta.
13.30 ja 14.30 Muskarituokiot
Koko perheen muskarituokioissa lähdetään retkelle laulujen ja leikkien ympäröimään satumetsään. Muskarituokiot ovat Pirkanmaan alueen varhaisiän musiikinopettajien käsialaa.
13.00 Pirkanmaan musiikkiopiston ja Tampereen konservatorion opettajat esittelevät puupuhaltimia.
14.00 Ville Karttunen – Villen laulunurkka
Juhlakonsertissa esiintyvä Ville Karttunen on esiintynyt ja kirjoittanut lauluja lapsille liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Villen laulunurkassa pääset kuuntelemaan todellisen yksityiskeikan: Ville esittää sinulle ja seurueellesi kappaleen, jonka saat itse valita listasta, jossa on mukana myös aivan uusia, vielä julkaisemattomia lauluja – vau!
14.30 Höpinätötterön loruttelupiste
Tule osallistumaan Höpinätötterön uuden biisin tekoon! Nonstop-loruttelupisteellä Perhefestarin aikana kerätystä materiaalista syntyy yhtyeen uusi biisi, joka julkaistaan pian tapahtuman jälkeen Höpiksen omissa somekanavissa.
15.00 Ville Karttunen – Villen laulunurkka
Juhlakonsertissa esiintyvä Ville Karttunen on esiintynyt ja kirjoittanut lauluja lapsille liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Villen laulunurkassa pääset kuuntelemaan todellisen yksityiskeikan: Ville esittää sinulle ja seurueellesi kappaleen, jonka saat itse valita listasta, jossa on mukana myös aivan uusia, vielä julkaisemattomia lauluja – vau!
15.30 Höpinätötterön loruttelupiste
Tule osallistumaan Höpinätötterön uuden biisin tekoon! Nonstop-loruttelupisteellä Perhefestarin aikana kerätystä materiaalista syntyy yhtyeen uusi biisi, joka julkaistaan pian tapahtuman jälkeen Höpiksen omissa somekanavissa.
16.00 Ville Karttunen – Villen laulunurkka
Juhlakonsertissa esiintyvä Ville Karttunen on esiintynyt ja kirjoittanut lauluja lapsille liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Villen laulunurkassa pääset kuuntelemaan todellisen yksityiskeikan: Ville esittää sinulle ja seurueellesi kappaleen, jonka saat itse valita listasta, jossa on mukana myös aivan uusia, vielä julkaisemattomia lauluja – vau!
Talvipuutarha täyttyy tanssista, sirkuksesta ja kuvataiteesta! Taiteen perusopetuksen oppilaitokset eri puolilta Pirkanmaata esiintyvät.
Aikataulu
Klo 12.00 Sorin Sirkus
Klo 15.00 Merikanto-opisto
Klo 15.30 Tampereen konservatorio
Klo 16.00 Pirkan opisto
Klo 16.30 Valkeakosken musiikki- ja tanssiopisto
klo 15.00 Merikanto-opisto
Merikanto-opiston oppilaat esittävät syventävien opintojen syksyn 2021 produktion.
Carmen Suite
Syventävän opetuksen ryhmä
Karakteritanssi
Carmen
Syventävän opetuksen soolo-esitys: Sara Mattila
Karakteritanssi varvastossuilla
Karmencitta
Syventävän opetuksen soolo-esitys: Marianne Väisänen
Karakteritanssi, romani-/espanjalaisen tanssin elementtejä
Toive-tanssi, parasta vielä edessä
Syventävän opetuksen oppilaat
Moderni tanssi
klo 15.30 Tampereen konservatorio
Perhoset
Tampereen konservatorion tanssiopiston perustason balettiryhmä Arabesquen kahdeksan tanssijaa esittävät perhosten päivän kulkua esittävän tanssin. Tanssijat ovat keskittyneet ryhmässä toimimiseen ja erilaisten kuvioiden hallintaan, yhteistyötä painottaen.
klo 16.00 Pirkan opisto
Soittorasia
Baletti perustaso 1, Pirkan opiston tanssikoulu
Soittorasiassa tanssivat ballerinat heräävät eloon musiikin soidessa.
Koreografia: Niina Manninen ja Eveliina Kiukkonen
Valoni Varjossa – Varjoni Valossa
Prima, Pirkan opiston tanssikoulu
Meissä kaikissa on valoa ja varjoja: asioita joita haluamme näyttää ulospäin ja asioita mitä haluamme pitää taka-alalla. Varjoa ei ole ilman valoa, onko valoa ilman varjoa?
Koreografia: Eveliina Kiukkonen
Laula tyttö
Prima, Pirkan opiston tanssikoulu
Esityksen aiheena on lasten oikeudet sekä vuoden 2021 lasten oikeuksien teema: ”mulla on väliä, sulla on väliä”.
Koreografia: Niina Manninen
Talvipuutarha täyttyy tanssista, sirkuksesta ja kuvataiteesta! Taiteen perusopetuksen oppilaitokset eri puolilta Pirkanmaata esiintyvät.
Tilassa pääsee nauttimaan myös Sara Hildén -akatemian oppilaiden taidenäyttelystä Musiikkikasvatuspäivien ajan.
Monenmoiset ja muuttuvat – Sara Hildén -akatemian oppilastöitä
Sara Hildén -akatemian oppilaat ovat tutkineet syksyn aikana moninaisuuden eri puolia. Ihmisten, ympäristön ja paikkojen monimuotoisuus esittäytyy eri-ikäisten oppilaiden töissä Tampere-talon Talvipuutarhassa. Sara Hildén -akatemia on osa Tampereen seudun työväenopistoa ja tarjoaa kuvataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Kuvataiteen perusopetus tarjoaa pitkäkestoisen, monipuolisen reitin kuvataiteen maailmaan. Kuvataidekoulu on mukava harrastus, mutta myös hyvän pohja kuvataiteen ammatillisille opinnoille. (Linkki: https://www.tampere.fi/sarahildenakatemia)
13.00 Bremenin soittoniekat
Tamperelainen puhallinorkesteri Mansetti esittää valloittavan musiikkisadun Bremenin soittoniekat. Bremenin soittoniekat on kansansatu, joka kertoo aasista, koirasta, kissasta ja kukosta, jotka pakenevat huonosti kohtelevia omistajiaan ja haluavat aloittaa muusikon uran Saksan Bremenissä. Musiikin tarttuvine teemoineen tarinaan on säveltänyt Angelo Sormani. Mansetin soittoniekkoja johtaa Soila Takanen ja tarinan kertojina ovat Katriina Hokkanen ja Laura Luoma.
14.00 Kolme pientä puhallinporsasta
Kolme pientä puhallinporsasta on mukailtu ja musiikillisesti höystetty versio valloittavasta tutusta kansansadusta, jossa esitellään puhallinsoittimia suuren puhallinorkesterin soittamana. Satu imaisee mukaansa pienet kuulijat ja vaikka tarina on paikoin jännittäväkin, on onnellinen loppuratkaisu hyvin arvattavissa. Puhallinorkesteri on koottu Pirkanmaan musiikkiopiston (puhallinorkesteri Hurrikaani), Valkeakosken musiikkiopiston ja Pirkan opiston nuorista soittajista, joita johtaa Anna-Leena Lumme. Orkesterit on harjoittanut Anna-Leena Lumme, Leena Mantere, Katri Laakso ja Jolanda Ojanen. Kertojana on Anu Pihl. Musiikkisadun ovat säveltäneet Pirkanmaan musiikkiopiston opettajat Merja Eskelinen, Anna-Leena Lumme, Anu Pihl ja Salla Männikkö. Tarinan dramaturgian on tehnyt teatteriohjaaja Terhi Viljanen.
14.30 Uudet kaverit
Tampereen puhallinorkesteriyhdistyksen jäsenorkestereissa on soittajia alakoululaisista eläkeläisiin. Tässä minikonsertissa kaikenikäiset soittajat Rientolan soittokunnasta ja Pirkanmaan musiikkiopistosta (Windus 2 ja Riskiryhmä) yhdistävät voimansa ja esittävät puhallinmusiikkia Janne Ikoselta, Petri Juutilaiselta ja Timo Katilalta. Kolmen orkesterin yhteisesityksen johtaa Soila Takanen. Lisäksi Tampereen konservatorion Celsius-puhallinorkesteri soittaa oppilaitoksensa 90-vuotisjuhlaohjelmistoaan Teemu Salmen johdolla.
15.00 Disney Fantasy – elokuvamusiikkia koko perheelle
Tervetuloa Disneyn elokuvien musiikin maailmaan! Matkalla tapaat Kaunottaren ja Hirviön ja pahamaineisen kapteeni Jack Sparrown merirosvoineen. Lisäksi piipahdamme Pariisin kaduilla Rémy-rotan seikkailuissa sekä Kalifornian kuuman auringon alla, sorrettujen puolesta kamppailevan Zorron taisteluissa. Mukanamme kulkevat myös Mikki-hiiri, Lumikki ja 7 kääpiötä sekä monta muuta rakastettua satuhahmoa! Vauhdissa mukana ovat Tampereen konservatorion puhallinorkesterit Borealis ja Bofori, Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri sekä Pirkan opiston soittajia. Lähde mukaan seikkailuun!
Puhallinorkesteriesitykset klo 13-16 ovat Tampun organisoimia
Tampereen puhallinorkesteriyhdistyksen (Tampu ry) jäsenorkestereiden, Pirkan opiston ja Valkeakoski-opiston yhteistyönä koottu monipuolinen kattaus puhallinorkesterimusiikkia. Luvassa musiikkia kaiken ikäiselle yleisölle kaiken ikäisiltä soittajilta: musiikkisatuja, valkokankaalta tuttujen tunnussävelmien taikaa ja taattua puhallinmusiikin mukaansa tempaavaa tunnelmaa eri kokoonpanojen voimin. Puhallinmusiikin iloa koko ikä!
klo 16–18
16.15 PMO Comodo -jousiorkesteri ja Pelle Pelikaani lauluryhmä
Tarina Pelle Pelikaanin matkasta ja ystävyydestä. Mukana musisoimassa Pirkanmaan musiikkiopiston jousiorkesteri Comodo.
16.45 Tampereen Konservatorion Minijouset
Konservatorion nuorimmat jousisoittajat esittävät tuttuja sävelmiä raikkain sovituksin.
17.00 Valkeakosken musiikki- ja Tanssiopiston jousiyhtye Fiilarit
Valkeakosken ja Akaan jousiorkesteri soittavat vauhdikkaita elokuva- aiheisia pieniä kappaleita.
17.15 Valkeakosken musiikki- ja Tanssiopiston kamariorkesteri Capriccio
Valkeakosken musiikkiopiston Kamariorkesteri Capriccio on opiston uusin orkesteri. Kamariorkesteri Capriccio koostuu jousisoittajista jotka ovat kasvaneet minijousitason ohi mutta joilla on vielä matkaa haastavampiin teoksiin. Orkesterimme on aloittanut musiikillisen matkansa syksyllä 2021 barokkimusiikilla ja eteenpäin jatkamme avoimin mielin kehittämään monipuolisia yhteissoittotaitoja.
17.30 Tampereen konservatorion Viuluorkesteri Espressivo
Viuluorkesteri Espressivo koostuu eri ikäisistä viulisteista, jotka tulkitsevat yhdessä ikivihreitä sävelmiä. Espressivo on vuosien mittaan esiintynyt taidetapahtumissa, konserteissa ja juhlatilaisuuksissa. Ohjelma:
I. Frolov: Divertissement
trad. Luchinushka
trad. Santa Lucia
S. Yradier: La Paloma
17.45 Kangasalan pikkupelimannit
Kangasalan Pikkupelimannit toimii sekä Pirkanmaan musiikkiopiston että Valkeakoski-opiston ryhminä. Leirejä ja retkiä järjestelee Kangasalan Pelimannit ry.
Ohjelmistossa on suomalaista ja ulkomaista kansanmusiikkia, lastenlauluja ja omia sävellyksiä. Pidämme arvossa myös Kangasalan ja Pirkanmaan omaa kansanmusiikkiperinnettä. Kangasalan Pikkupelimannien ikähaitari on eskarilaisesta lukiolaisiin ja nuoriin aikuisiin. Tärkeintä on, että kaikki saavat soittaa, ja että yhdessä soittamisesta tulee hyvä mieli.
16.00 Laulusuzukioppilaat
Aurinkoa marraskuuhun! Pirkanmaan musiikkiopiston nuorimpien lauluoppilaiden ja laulusuzukioppilaiden esityksiä.
16.00 Pianistien taiturointia
Pirkanmaan musiikkiopiston pianistit esittävät Ikivihreitä klassikoita ja säveliä valkokankaalta.
16.30 Matalat vasket stagella
Pirkanmaan musiikkiopiston ja Tampereen konservatorion matalien vaskien soittajat esittävät perinteistä ja letkeää vaskimusiikkia. Baritonitorvi- ja tuubayhtyettä johtaa Tanja Karjalainen ja pasuunayhtyettä Teemu Salmi. Lisäksi kuullaan yhteisnumerot kaikilta matalilta vaskilta.
17.00 Kirkkomusikantit
Tampereen seurakuntien kirkkomusikantti-oppilaiden ja -opettajien pieni konsertti.
17.00 Hope Catcher
Pirkanmaan musiikkiopiston klarinettiorkesteri esittää PMO:n 50v. juhlavuoden tilausteoksen Petri Niemisen Hope Catcherin.
16.00 Ville Karttunen – Villen laulunurkka
Juhlakonsertissa esiintyvä Ville Karttunen on esiintynyt ja kirjoittanut lauluja lapsille liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Villen laulunurkassa pääset kuuntelemaan todellisen yksityiskeikan: Ville esittää sinulle ja seurueellesi kappaleen, jonka saat itse valita listasta, jossa on mukana myös aivan uusia, vielä julkaisemattomia lauluja – vau!
16.30 Höpinätötterön loruttelupiste
Tule osallistumaan Höpinätötterön uuden biisin tekoon! Nonstop-loruttelupisteellä Perhefestarin aikana kerätystä materiaalista syntyy yhtyeen uusi biisi, joka julkaistaan pian tapahtuman jälkeen Höpiksen omissa somekanavissa.
Talvipuutarha täyttyy tanssista, sirkuksesta ja kuvataiteesta! Taiteen perusopetuksen oppilaitokset eri puolilta Pirkanmaata esiintyvät.
Aikataulu
Klo 12.00 Sorin Sirkus
Klo 15.00 Merikanto-opisto
Klo 15.30 Tampereen konservatorio
Klo 16.00 Pirkan opisto
Klo 16.30 Valkeakosken musiikki- ja tanssiopisto
klo 16.00 Pirkan opisto
Soittorasia
Baletti perustaso 1, Pirkan opiston tanssikoulu
Soittorasiassa tanssivat ballerinat heräävät eloon musiikin soidessa. Koreografia: Niina Manninen ja Eveliina Kiukkonen
Valoni Varjossa – Varjoni Valossa
Prima, Pirkan opiston tanssikoulu
Meissä kaikissa on valoa ja varjoja: asioita joita haluamme näyttää ulospäin ja asioita mitä haluamme pitää taka-alalla. Varjoa ei ole ilman valoa, onko valoa ilman varjoa?
Koreografia: Eveliina Kiukkonen
Laula tyttö
Prima, Pirkan opiston tanssikoulu
Esityksen aiheena on lasten oikeudet sekä vuoden 2021 lasten oikeuksien teema: ”mulla on väliä, sulla on väliä”.
Koreografia: Niina Manninen
klo 16.30 Valkeakosken musiikki-ja tanssiopisto
Valkeakosken musiikki-ja tanssiopiston kahdeksannen luokan oppilaat ovat harjoitelleet Secret Gardenin samannimiseen kappaleeseen Johanna Rajasen koreografian Nocturne, joka kuvaa luonnon yöllistä heräämistä ja kauneutta.
Talvipuutarha täyttyy tanssista, sirkuksesta ja kuvataiteesta! Taiteen perusopetuksen oppilaitokset eri puolilta Pirkanmaata esiintyvät.
Tilassa pääsee nauttimaan myös Sara Hildén -akatemian oppilaiden taidenäyttelystä Musiikkikasvatuspäivien ajan.
Monenmoiset ja muuttuvat – Sara Hildén -akatemian oppilastöitä
Sara Hildén -akatemian oppilaat ovat tutkineet syksyn aikana moninaisuuden eri puolia. Ihmisten, ympäristön ja paikkojen monimuotoisuus esittäytyy eri-ikäisten oppilaiden töissä Tampere-talon Talvipuutarhassa. Sara Hildén -akatemia on osa Tampereen seudun työväenopistoa ja tarjoaa kuvataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Kuvataiteen perusopetus tarjoaa pitkäkestoisen, monipuolisen reitin kuvataiteen maailmaan. Kuvataidekoulu on mukava harrastus, mutta myös hyvän pohja kuvataiteen ammatillisille opinnoille. (Linkki: https://www.tampere.fi/sarahildenakatemia)
16.00 Rytmimusakattaus lähituottajilta
Monipuolinen valikoima pirkanmaalaisten nuorten esittämää rytmimusiikkia. Lavalle astuvat bändit ja solistit Pirkanmaan musiikkiopiston Tampereen ja Ylöjärven toimipisteistä, Valkeakosken musiikkiopistosta ja Hatanpään lukiosta.