Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pikkujoulumusikaali: Kirka – Surun pyyhit silmistäni

18 marraskuun, 2023 klo 19.00 - 22.00

Musikaali yhdestä suomalaisen musiikkitaivaan kirkkaimmasta tähdestä.

Rovaniemen Teatterin syksyn musikaali tuo näyttämölle suomalaisen musiikkimaailman yhden kirkkaimmista tähdistä: Kirill ”Kirka” Babitzinin! Tämä on tarina nuoresta miehestä, joka haaveili tähteydestä, menestyksestä ja rakkaudesta. Musikaali on kunnianosoitus Kirkan monipuolisuudelle, mutta näyttää hänet ennen kaikkea rock-tähtenä.

Kirka lauloi itsensä suomalaisten sydämiin uniikilla äänellään ja karismallaan. Hän oli monipuolinen artisti, faniensa päiväunien kohde, arvostettu laulaja ja paheksuttu rokkari – kaiken tähteyden takana Kirka oli herkkä kollega, veli, poika, aviomies ja ystävä. Poikkeuksellisen energian omaavan Kirkan ura oli erityislaatuinen. Hän aloitti esiintymiset jo pikkupoikana laulaen ja hanuria soittaen. 11-vuotiaana alkoi bändiura ja ensimmäinen iso läpimurto tapahtui 17-vuotiaana. Hänestä tuli nopeasti superjulkkis, jota ympäröivät kirkuvat fanilaumat sekä liian lähelle tulevat paparazzit.

Vaikka Kirka nousi hurjalla vauhdilla suomalaisen musiikkitaivaan ikoniksi, pienen Suomen ahtaat musiikkiraamit eivät antaneet Kirkalle mahdollisuutta tehdä sitä musiikkia, jota hän olisi itse eniten halunnut: rock, soul ja blues olivat hänelle sydämen asia. Mutta kaiken musiikin, jota hän sai esitettäväkseen, hän teki ammattilaisen osaamisella ja ylpeydellä. Kirkan rakkaus musiikkiin soi edelleen lahjana meille kuuntelijoille.

Matti Laineen käsikirjoittama KIRKA – Surun pyyhit silmistäni näyttää Kirkan elämää nuoruuden vuosista uuteen nousuun lähtevänä aikuisena. Esityksessä nähdään legendoja Kirkan elämänvarrelta kuten rakkaat perheenjäsenet Sammy ja Muska, Danny, Remu Aaltonen sekä monia muita. Musiikkina kuullaan Kirkan tunnetuksi tekemiä biisejä: Hetki lyö, Hengaillaan, Leijat sekä huikeita rock-klassikoita.

Musikaalin ohjaajana vierailee ohjaajana, näyttelijänä ja lauluntekijä-muusikkona tutuksi tullut Katriina Honkanen ja koreografiat ovat mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutun Marko Keräsen käsialaa. Komeasta visuaalisesta maailmasta vastaa ensimmäistä kertaa Rovaniemen Teatterissa vieraileva lavastaja-pukusuunnittelija Ia Ensterä. Musikaalin nelihenkisen bändin kapellimestarina toimii Minna Siitonen. Kirkan roolissa rokkaa helsinkiläinen freelancer-näyttelijä Henrik Hammarberg, joka on tehnyt viimeksi musiikkiteatteria mm. Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Sammy Babitzinin roolissa loistaa Timo Vuento ja Muskana Siiri Partanen. Lavalla nähdään yli parikymmentä valovoimaista esiintyjää – luvassa on räjähtävää energiaa, nostalgisia hetkiä ja sydämet sulattavaa musiikkia!

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus Matti Laine
Sovitus ja ohjaus Katriina Honkanen, vierailija
Kapellimestari Minna Siitonen
Koreografia Marko Keränen, vierailija
Lavastus- ja pukusuunnittelu Ia Ensterä, vierailija
Valosuunnittelu Miksa Koponen
Äänisuunnittelu Pekka Mikkola
Naamioinnin suunnittelu Kaisa Mylläri
Rooleissa Henrik Hammarberg, Kirsi Kärnä, Markku Köngäs, Paula Miettinen, Juuso Nykänen, Siiri Partanen, Marko Syysmaa, Timo Vuento ja Taavi Vuokkovaara sekä Saana Heino, Samuel Heino, Iiris Kaihua, Kiia-Sofia Saarinen, Kreetta Sundqvist, Emma Yritys sekä Santasport Lapin Urheiluopiston tanssinopiskelijat Miili Korhonen, Ronja Ryökäs ja Verna Salo

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, suuri Tieva-näyttämö

LIPUT

Peruslippu 47 €, eläkeläiset 41 €, opiskelijat ja työttömät 33 €

Pikkujoulupaketin myynti on päättynyt. Lippuja myynnissä:

https://www.netticket.fi/product_info.php?products_id=482570

Tiedot

Päivämäärä:
18 marraskuun, 2023
Aika:
19.00 - 22.00
Kotisivu:
https://rovaniementeatteri.fi/esitys/kirka-surun-pyyhit-silmistani/

Järjestäjä

Rovaniemen teatteri
Puhelin
0400 282484
Sähköposti
teatteri@rovaniementeatteri.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Tieva-sali
Lappia-talo + Google Map
Puhelin
0400 282484
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto