Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

iDeaMe –verkosto: Musiikkikasvatus luokanopettajan koulutuksessa

18 marraskuun, 2023 klo 15.30 - 16.15

iDeaME: musiikkikasvatus osana laaja-alaista opettajankoulutusta

iDeaME-verkosto käynnistettiin 20.11.2022 järjestetyssä kokouksessa Tampereen yliopistossa. Nimensä tuo verkosto sai ajatuksista Muusain taiteesta, jumalaisesta musiikista ja musiikista merkityksinä ihmiselle, ihmisyydelle, yhteiskunnalle ja kulttuurille. Musiikkia varhaiskasvatuksen opettaja – ja luokanopettajakoulutuksen viitekehyksessä halutaan lähteä vahvistamaan iDeaME -verkoston yhteistoiminnalla tästä filosofiasta lähtien, heijastuen koulutuksen sisältöihin ja tavoitteisiin.

Musiikki on joutunut todella ahtaalle laaja-alaisissa opettajankoulutuksissa. Niistä lähtien luodaan perusta kaikelle muulle musiikkikasvatustyölle: varhaiskasvatus ja alakoulutus tavoittavat ikäluokat kokonaisuudessaan. Tiedämme, että myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen musiikin koulutusohjelmilla sekä musiikkioppilaitoskentällä kokonaisuudessaan on haasteita tänä päivänä. Musiikki yleiskasvatuksessa voi edistää kaikkea musiikillisen kentän toimintaa. Tästä dialogista hyötyvät siis kaikki toimijat. Musiikkitoimijoiden yhteisten voimien kokoamisen aika on nyt.

Alustuspuheenvuorojen pitäjinä toimivat Jaana Virkkala (JYU) iDeaME- yleisen opettajakoulutuksen ydinverkostosta, Rami-Jussi Ruodemäki (SibA) musiikkikasvatuksen koulutusohjelmien äänenä sekä Matti Ruippo (TAMK) musiikkipedagogien koulutusohjelmien edustajana.

Tiedot

Päivämäärä:
18 marraskuun, 2023
Aika:
15.30 - 16.15

Järjestäjä

Fisme
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Studio
Lappia-talo + Google Map
Puhelin
0400 282484
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto