Inkku-palkinto Resonaarille

Inkku-palkinto Resonaarille

Konserttikeskus on päättänyt antaa järjestyksessään toisen Inkku-palkinnon, arvoltaan 3000 euroa, musiikin erityispalveluskeskus Resonaarille, joka on osa HelsinkiMission toimintaa. Konserttikeskuksen hallitus perustelee päätöstään seuraavasti:

Resonaari on ainutlaatuinen musiikkikoulu ja asiantuntijakeskus, joka on edistänyt musiikinopetuksen tasa-arvoa jo yli 20 vuoden ajan periaatteellaan ”kaikki oppivat soittamaan”. Sen uraauurtavan toiminnan ansiosta satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämä on parantunut, samoin heidän asemansa yhteiskunnassa. Resonaarin toiminta perustuu syvään inhimillisyyden tunnustamiseen ja toisten aitoon kohtaamiseen.

Resonaarissa kehitetty kuvionuottijärjestelmä on käytössä erityismusiikin opetuksessa jo useissa maissa ja se on tuottanut upeita tuloksia. Kuvionuottien opiskelu on auttanut kehitysvammaisia myös selviämään paremmin arjessa.

Taiteen perusopetusta antavassa Resonaarin musiikkikoulussa on tällä hetkellä noin 260 oppilasta, joista osa soittaa ammattimaisesti Resonaarigroup-yhtyeessä. Resonaari myös palvelee erityisryhmien musiikkikasvattajia ja -opettajia sekä kaikkia muitakin, jotka käyttävät musiikkia työssään erityisryhmien parissa.

Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus.