FiSME ry 30 vuotta!

FiSME ry 30 vuotta!

Vuosi 2022 on FiSMElle juhlavuosi: täytämme 30 vuotta. Järjestömme perustettiin alkujaan
kansainvälisen ISME-järjestön (International Society for Music Education) Suomen osastoksi vuonna 1992. Olemme yhä aktiivisesti mukana kansainvälisissä verkostoissa ja järjestämässä ISME-tapahtumia, mutta nyt 30 vuotta täyttäessämme olemme vakiinnuttaneet paikkamme erityisesti suomalaisen musiikkikasvatuskentän yhdistäjänä – maamme musiikkikasvatuksen eri toimijoiden yhdyspisteenä ja sillanrakentajana.


Pyrimme aktiivisesti edistämään musiikkikasvatuksen läsnäoloa, näkyvyyttä ja arvostusta
maassamme ja tuemme alamme kehittämistä kohti yhteistä visiota. Juhlavuoden kunniaksi FiSME nosti keskusteluun erityisesti musiikkikasvatuksen merkityksen alakouluissa ja
varhaiskasvatuksessa, järjestäen alan kouluttajien verkostotapaamisen Tampereella lasten
oikeuksien päivänä 20.11.2022. Saman päivän lastenmusiikkiseminaari kohdistui lasten lauluihin.


Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät ovat 30-vuotiaan FiSMEn toiminnan ydintä. Mukaan! -päivät kokoavat joka toinen vuosi yhteen kaikki maamme musiikkikasvattajat. Yhteydenpitoa ja viestintää tukevat myös kolumnit, verkostotapaamiset ja jäsentiedotteet. Katse toiminnassamme suuntautuukin nyt ensi vuonna järjestettäviin Mukaan! -päiviin (1618.11.2023, Rovaniemi).
Sielläkin keskiössä on alamme yhteinen kohtaaminen. Päivien teema ”Kohtaamisia
musiikkikasvatuksessa” viittaa paitsi kohtaamisiin musiikissa ja musiikkikasvattajien kesken, myös siihen, miten kolmekymppisen rohkeudella tahdomme luoda kosketuspintaa myös esimerkiksi muihin taidealoihin ja aikamme laajempiin ilmiöihin.


Lämpimästi rakasta 30-vuotiasta FiSMEä ja koko jäsenistöämme onnitellen,
Suvi Saarikallio, FiSMEn pj