rating rating svg icon facebook facebook svg icon googleplus googleplus svg icon instagram instagram svg icon mail mail svg icon twitter twitter svg icon feed feed svg icon

OHJELMALUONNOS_perjantai

OHJELMALUONNOS: Asiantuntijapäivä perjantai 27.10.2017

Ilmoittautumisohjeet tulevat tähän.

Seminaariin ilmoittaudutaan 31.9. mennessä. Osallistumismaksu 20 euroa, FiSME:n henkilöjäsenelle tai Taideyliopiston henkilökunnalle maksuton, katso ohjeet:
Maksa ennen ilmoittautumista osallistumismaksu tai Fismen jäsenmaksu. Osallistumismaksu 20 euroa maksetaan tilille FI85 1045 3000 1818 17. Viestikenttään kirjoitetaan ”Sukunimi, etunimi, sähköposti ja osallistumismaksu/jäsenmaksu”. 

ALALÄMPIÖ

Ala-aulassa on avointa ohjelmaa ja jäsenistön näyttelyitä.

08.30 Info aukeaa

Inofosta saat tietää paja-aikasi ja -paikkasi.

09.00 Avaussanat

Petri Aarnio, puheenjohtaja, Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry
Taideyliopiston edustaja.

Musahanska ja pehmeä pedagogia

Demo. Päällepuettava teknologia tarjoaa uudenlaisia pedagogisia mahdollisuuksia. Musahanskaa esittelee Jukka Louhivuori. Esittely on auki klo ??-??

Pajan tarjoaa Jyväskylän yliopisto. 

Musatorni ja Maailmanmusiikki

Demo. Musiikkiteknologian mahdollisuuksia musiikin historian ja maailman musiikkikulttuurien opettamisessa ja oppimisessa. Musatornin avulla simuloidaan esimerkiksi afrikkalaisen marimbayhtyeen, renessanssiajan broken consortin yms. Voimme hyödyntää erilaisia historiallisia että kulttuurisia virityksiä (pythagoralainen, puhdas viritys, keskisävelviritys, Werckmeisterit, maqamit, slendrot, pelogit, afrikkalaiset balafon-asteikot, …) sekä vertailla niiden yhtäläisyyksiä ja eroja tasavireiseen tonaaliseen maailmaan. Esittelijöinä Mikko Myllykoski ja Pekka Toivanen. Esittely on auki klo ??-??

Pajan tarjoaa Jyväskylän yliopisto.

10.30 Kuoro vertaisoppimisessa

Sekakuoro Sentimento, johtavat Lassi Takanen ja Johanna Toivanen.

Kuorossa on vertaisoppimista, yhdessä laulaminen ja toisilta oppiminen on kivaa ja kehittävää. Kuoro kohtaa haasteita, luo omaa toimintakulttuuria ja musiikillista profiilia.

Sekakuoro Sentimenton laulajilla osalla ei ennen ollut kokemusta kuorossa laulamisesta, toisilla taas pitkä lapsi- ja nuorisokuorotausta. Kuorossa yhdistyvät myös erilaiset genret. Ohjelmistossa hyödynnetään myös kuorolaisten mitä erilaisimpien instrumenttien soittotaitoa.

https://www.facebook.com/sekakuorosentimento/

11.15 Taidepäiväkoti Konstin esitys

Taidepäiväkoti Konstin lapset antavat pienen musiikkinäyteen.

11.45 IHMU-koulun esitys

IHMU-koulun oppilaiden maistiaisesitys.

14.30 Opi suomea laulaen

Demo. Miten maahanmuuttajille ja vieraskielisille voidaan opettaa suomen kieltä laulun avulla? Mukana Opi suomen kieltä -lauluryhmät ja Johanna Lehtinen-Schnabel, MuM. Kokemuksia työskentelystä ja uuden pedagogian luomisesta. Mukana myös Annika Kukkonen Helsingin kaupunginorkesterista ja kokemukset kaupunginorkesterin järjestämistä Opi suomea laulaen -yleisötilaisuuksista maahanmuuttajille keväällä 2017.

Demon tarjoaa Helsingin kaupunginorkesteri.

15.30 Taivutaankos tanssiin?

Päivän päätteeksi kaikki osallistujat pääsevät tutustumaan kansantanssin kuvioihin.

CAMERATA
09.30 International Minifiddlers

Geza Szilvay ja Maarit Rajamäki kertovat Minifiddlers toiminnasta.

10.30 Ihana, kamala improvisaatio

Heittäydy hetkeen, uskalla ja vaikutu! Sanna Vuolteenaho ja Erno Aalto ohjaavat pajalaiset improvisaation maailmaan.
  

11.30 Lounastauko
12.30 Johdatus sävellyksen alkeisopetukseen

Toiminnallinen luento antaa välineitä tuoda sävellysopetusta osaksi soitonopettajan, musiikin perusteiden opettajan ja koulujen musiikinopettajan opetustyötä. Kouluttajana Minna Leinonen.

Pajan tarjoaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian aineryhmä

13.30 SÄPE-paja 1
14.30 SÄPE-paja 2
15.30 ohjelma jatkuu alalämpiössä
SONORE
09.30 Pieni merenneito

Demokonsertti.

Konsertin tarjoaa Käpylän musiikkiopisto.

10.30 Taidepäiväkoti Konsti

Demoesitys. Keravan musiikkiopisto, tanssiopisto ja kuvataidekoulu perustivat vuonna 1995 yksityisen taidepäiväkodin tarjotakseen keravalaisille perheille laadukasta, yksilöllistä varhaiskasvatusta ja monipuolista tekemistä ja kokemista lapsen hoitopäivän aikana. Lapsi saa tutkiskella elämyksellisesti eri taiteen lajeja juuri silloin kun on virkeimmillään. Konstissa lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä tuetaan elämysten kautta integroimalla musiikki, kuvataide sekä tanssi ja liikunta lapsen jokapäiväiseen arkeen ja leikkiin.

Esityksen tarjoaa Taidepäiväkoti Konsti.

11.30 Lounastauko
12.30 Laulupiirtäminen

Laulupiirtämisen menetelmä lapsen monialaisen oppimisen tukena.

Kohderyhmä
Varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaiset, varhaisiän musiikin opettajat, erityislasten parissa toimivat ammattilaiset, lastenohjaajat

Sisältö
Laulupiirtäminen antaa osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia lapsille. Se on moniaistinen ja elämyksellinen toimintamuoto, jossa piirrokset syntyvät laulaen tai laulun tukemana. Laulamisen ja piirtämisen lisäksi se koukuttaa lasta kommunikoimaan, keskittymään ja toimimaan yhdessä sekä tukee monipuolisesti myös erilaisia oppisisältöjä. Paja avaa laulupiirtämisen menetelmää toiminnallisesti, vuorovaikutteisesti ja kokemuksellisesti sekä eri alojen ammattilaisten käyttökokemusten kautta.

Työpajan vetäjä Minna Lappalainen, menetelmän kehittäjä, lauluntekijä

13.30 Ammuu-nuotit musiikiksi

Pajan tarjoaa Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

14.30 VOIMALA-hanke

Luento.

Luennon tarjoaa Kuopion konservatorio.

15.30 ohjelma jatkuu alalämpiössä
BLACK BOX
09.30 Matskua 1: Kuule, minä sävellän!
10.00 Matskua 2: Music Drive-In

Pajassa pääset osallistumaan materiaaleihin liikkuen, laulaen ja soittaen. Luvassa on peruskoulujen OPS:in  käytännön toteutuksia laajemmista oppimiskokonaisuuksista, mm. integraatiosta englantiin. Paja on tarkoitettu pääasiassa peruskoulujen musiikinopettajille, luokanopettajille sekä päiväkotien ja musiikkileikkikoulujen henkilökunnalle.

Vetäjä: Jenni Rahunen, Music Drive-In:n materiaalin tuottaja ja musiikinopettaja

Music Drive-In tuottaa ajantasaista materiaalia musiikintunneille siten, että se on sidoksissa peruskoulujen musiikin OPS:iin. Materiaaleissa on opetusvideoita, ammattilaisten haastatteluja, nuotteja, sovituksia, tehtäviä, tietoiskuja, valmiita tuntisuunnitelmia. Kuukausittain ilmestyy uusia julkaisuja. Music Drive-In -palvelua kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Music Drive-In on toiminut vuodesta 2014. 

10.30 Helppoa sovittamista

Luento. Pop-biisien sovittaminen pt1-2-tasoisille oppilaille. Opettele hyödyllinen taito, josta pian tulee helppo ja nopea rutiini. Ohjaajana Annika Gummerus-Putkinen.

Pajan tarjoaa Suomen musiikinopettajien liitto – SMOL.

11.30 Lounastauko
12.30 Koulun ja musiikkiopiston yhteistyö: IHMU-koulu

Porolahden peruskoulun musiikkipainotteisten luokkien oppilaat ovat kaikki Itä-Helsingin musiikkiopiston soitto-oppilaita. Mukana on demoesittelyjä soitinryhmätyöskentelystä sekä luentotyyppisesti kerrottuna käytännön opetusjärjestelyistä ja oppilaiden oppimiseen liittyvistä tekijöistä.

13.30 Mitä tehdä musatunnilla?

Paja.

Vetäjänä Pietu Halonen.

Pajan tarjoaa Koulujen musiikinopettajat KMO ry. 

14.30 ohjelma jatkuu alalämpiössä